Bülent Tulun

Bülent Tulun

26 Nisan 2010 | Pazartesi

Kuyruğuna teneke

Takım savunmasında ciddi problemleri olan Galatasaray ile hücum oynamayı seven ve ataklarını çok süratli yapabilen Bursaspor, müthiş bir taraftar ve nefis bir futbol havasında maça çıktılar.
Orta sahada savunma önünde tek oynayan Mehmet Topal, Elano'dan yardımı alamayınca, Bursa göbekten elini kolunu sallayarak geldi.
Aklının tamamı hücumda olan Caner'in kanadı ise G.Saray'ın yumuşak karnıydı. Savunma dörtlüsünde Neill inanılmaz son hamlelerle ilk yarı çok önemli pozisyonları kesti.
Sağ kanattan Sabri ve Keita, Bursa'nın bu kanattan gelmemesinden yararlanamadılar.
Keita'nın sürekli ön direğe kestiği toplar, hep İvankov'da kaldı. Halbuki Keita bu ön direk toplarını muhakkak daha önce çalışıldığı için yapıyordu.
Ama kimse oraya koşu yapmayınca çalışılmış olması bir mana ifade etmedi.
Jo, Elano, Leo Franco, Santos gibi 4 yabancı oyuncunuz, efektif hiçbir önemli katkıda bulunamıyorsa, sezon içinde kurtardıkları maç sayısı 0 ise, yedek kulübesinden katkı da sınırlı kalır. Bursasporlu oyuncuları doğal olarak asabiyet katsayılarının yüksek olmasından yararlanması gereken Galatasaray, uzun süre sabırlı ve disiplinli oynayamadı.

BÜYÜK EYYAM İÇİNDE...
Elano'nun ikinci bölgede baskı görülen bölgede kaptırdığı toplar, Bursalı forvetlerin yanlış tercihleri ve telaşları yüzünden akim kaldı.
65'te Rijkaard bu sezon en radikal değişiklik kararlarından birini vererek iki oyuncu birden değiştirdi. Fiyasko Giovani, Jo ile yer değiştirdi.
Bir an evvel şu lig bitse de gitsem diyen Elano ise Sarp ile değişti. Değişen sadece bu oyuncular değildi. Bünyamin Gezer de değişince önce Lucas sonra da Zapo büyük eyyam içinde kırmızı gördüler. Belki de bu sezon iki taraf forvetlerinin bu kadar çok net gol pozisyonunu akıl almaz bir şekilde heba ettiği görülmemiştir.
Elindeki tarihin en pahalı kadrosu ile Galatasaray'ı 3 kupada birden saf dışı bırakıp 3. yapabilen Rijkaard'ın yerinde bir Türk hoca olsa idi çoktan kuyruğuna teneke bağlanmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor