29 Haziran 2010 | Salı

FIFA sobelendi mi?

Meğer Türk hakemliği dünya futbol ortalamasının çok üstündeymiş de haberimiz yokmuş...
Dünya Kupası sağolsun, öğrenmiş olduk!
Almanya-İngiltere maçında çizgiyi yarım metre geçen topa gol vermeyen hakemler de Arjantin-
Meksika
maçında, bariz ofsayttan atılan Tevez'in golünü veren 'düdükler' de bizimkilerden iyi değiller.
İngilizler doğal olarak verilmeyen golleri için ayağa kalktı. Meksikalılar da aleyhlerine verilen gol için... Futbolda teknoloji kullanımı meselesi yeniden gündeme geldi. FIFA ise oralı olmadı, teknolojiden yararlanmayı düşünmediğini açıklarken, "İnsani hatalar, b i z i m oyunumuzun bir parç a s ı " d e d i Blatter...
Kendi içinde tutarlı bir teori, saygı duyuyor ve destekliyorum.
Topa ya da çizgi üstüne çip yerleştirmek filan, bu tür teknolojik girişimler futbolu öldürür!
Amaa... Siz stattaki dev ekrana pozisyonu veriyorsunuz ve herkes ofsaytı, pozisyondan 10 saniye sonra kabak gibi görüyor. İtalyan hakem Rosetti, "Pardon" deyip gol kararını geri çekme şansına sahip o anda.
Ve bile bile, göre göre "Bir yemin ettim ki dönemem" tarzıyla gol kararını veriyor. İşte bu olmaz. Santra yapılmamış, oyun yeniden başlamamış daha... Değiştirirsin hatalı kararını, hem kendini, hem turnuvayı (Ve FIFA'yı) aklarsın.
Çünkü bile bile lades, mide bulandırıyor.
Çünkü hatayı, basit bir hata olmaktan çık a r t ı - yor!
Kafalarda soru işareti kalıyor...
FIFA, teknolojiyi sınırlı olarak kullanmayı düşünmeli artık. Stattaki dev ekranda görülen bir gerçeği yok saymak, devekuşluğu yapmaktır çünkü.
FIFA, Almanya-İngiltere ve Arjantin-
Meksika maçlarındaki gibi "fazla açık" pozisyonlarda hakemlere "danışma hakkı" tanıyabilir mesela.
Yoksa futbolu teknolojiden önce, bizzat hakemler öldürecek.

* * *

ÖRDEKLER VE TAVUKLAR
Mesut Özil'in babası Mustafa bey, ilginç tespitlerde bulunmuş. "Biz Alman gibi yaşıyoruz" diyor. Olabilir. Belki olmalı da. Ama devamı biraz garip. "Almanya'dan şikayetçi olan yabancılar beğenmiyorlarsa Almanya'dan gidebilirler.." Bu olmamış işte. Bunu sen deme. Alman gibi yaşamakla, kendini Alman zannetmek aynı şey değil çünkü. Kaldı ki yabancıların serzenişleri, o ülkeyi kabullendiklerinin kanıtı aslında. Mustafa beyin de oğlu adına konuşup kendi Almanlıklarını kanıtlama gayreti içinde olması gerekmiyor.

Babamlar, yazlıkçıların bakamayıp bıraktıkları ördek yavrusunu tavuk kümesine koymuşlardı.
Ördek, bir süre sonra onlar gibi hareket etmeye başladı. Tavuklar da süreç içinde onu kabul ettiler, gül gibi geçinip gidiyorlardı. (Konuyla alakası yok, merak edenler için; ördeği tilki kaptı) Ama bu bizim gözümüzde, ördeğin ördek olduğu gerçeğini değiştirmemişti.
Bilmem anlatabildim mi.

* * *
KUZEYİ OLMAYAN ÜLKE
Kuzeyi olmayan tek güneyli onlar yeryüzünde. Vietnam'ın vardı, birleştiler. Yemen'in vardı birleştiler. Kore'ler ayrı ayrı takılıyor hâlâ, hatta 2010'a ayrı ayrı geldiler. ABD'de Dakota'lar var mesela, kuzey-güney olarak. Bir de Carolina'lar. Ayrıca Batı-Doğu, aşağı-yukarı, dağ-ova diye ayrılan ülkeler, bölgeler, yerleşimler de var.

Ama tek istikamet olarak sadece bunlar var; Güney Afrika Cumhuriyeti. Bu organizasyonu "Yapamaz" diyorlardı ama pek ala da yapıyorları ortada. Tıpkı bize verseler bizim de "Yapabileceğimiz" gibi. O statların Afrika futboluna çok da bir şey kazandırmayacağını bilmek (Yani Türkiye'nin böyle bir yapılanmadan elde edeceği katmadeğere göre) daha da üzüyor insanı. Ah be Platini, yaktın bizi...

* * *

BRAVO F.BAHÇE YÖNETiMiNE
Geçen hafta bu köşeden Fenerbahçe yönetimini, Daum politikası nedeniyle eleştirmiştik. Bu kez de tebrik için kalem sallıyoruz. Çünkü sarı-lacivertli yönetim, Türk sporunda örneğine az rastlanır bir tavır sergiledi ve Daum skandalının faturasını üstlendi. Alman hocaya ödenecek 2.3 milyon euro'luk astronomik rakamın, kulüpten değil, kulübün yöneticilerinden çıkacağı belirtildi. Rahmetli Özhan Canaydın da, Sahip Som skandalında sorumluluğu üstlenmiş ve kulübün uğradığı zararı kendi cebinden karşılamıştı. Hata, iş yapana mahsustur. Hatanın sorumluluğunu üstlenmek ise erdemdir. Darısı tüm spor yöneticilerimizin başına...

LAFOLOJİ
Feldkamp, "Arda aldığı paranın hakkını vermedi" demiş...
Lincoln ve Hakan Şükür'ü gömdü, "Arda'yı nasıl ıska geçtim" diye hayıflanıyor herhalde...
Semih, "Daum bana futbolu unutturdu" demiş...
İyi de; "Hak verilmez alınır, zafer sahada kazanılır" be hocam. Sen de hakkını yedirmeseydin...
Fenerbahçe kulübü, skandala yol açan Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki anonsçunun işine son vermiş...
Bu ülke böyledir kardeş. Birilerinin yüzünü 2 dakikalığına da olsa güldürmeyegör, hemen cezasını çekersin!
Daum, "Fenerbahçe isterse yine gelirim" demiş...
Buldu bir maden, ikiyi veren Allah, üçü de gösterir diyor tabii.
Marsel İlhan, "Şehit haberleri beni çok etkiledi. Tenisi bırakınca askere gideceğim" demiş... 6Valla tenisi tercih etmen isabet olmuş.
Senden futbolcu olmazmış...






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor