04 Mart 2011 | Cuma

Vezirin kellesi...

Hagi, G.Antep'in pozisyon bulamadığını buna karşılık kendilerinin 7 pozisyon ürettiklerini ancak golü bulamadıklarını söyledi. 7 pozisyondan birini gol yapamazsan, 'talih'in sert mizaçlı kardeşi 'kader'in o pek keskin dişlerinin arasına düşmen kaçınılmaz olur. Hagi kendi doğrularını yapıp, yavaş yol alsa bile, bu kamuoyu baskısına dayanamaz. Bobby Robson, "Eğer beyaz mendiller sizin için sallanıyorsa fazla endişelenmeyin, başkanınız size sahip çıkar. Ancak beyaz mendiller başkan için sallanıyorsa siz en iyisi mi yeni bir yer bulun" demiş zamanında. Vakit o vakit sanki Hagi için...
Galatasaray'ın yeniçerileri "En iyisini biz biliriz" diye saray kapısına dayandılar çünkü. Kelle istiyorlar. Vezir gitmezse padişah gidecek. O halde verin vezirlerin kellesini... İyi de, "Kelle isterüz" düzeni nereye kadar gidecek?
Türk futbolu, orta ve uzun vadeli projeler üretemeyecek mi?
Bu düzeni kader olmaktan çıkaranlar da var aslında. F.Bahçe tarihinin en pahalı kadrolarından biri Şampiyonlar Ligi'ne kalamadı, ardından Avrupa Ligi gruplarına. Aziz Yıldırım her krizde teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın arkasında durdu. Takım sonunda "hocanın üstünlüğünü" kabul etti, F.Bahçe çıkışa geçti.

Kaptanlara ayıp ediliyor
Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi Galatasaray'a ise kelle-paça dönemi geldi. Başarı ve başarısızlığın sezon sonunda değerlendirildiği o kültür yok artık.
Kamuoyu karar verdi, Hagi gitti gidecek. Oysa futbolu yaşayan biri o. Galatasaray'ı yüreğinde hissediyor. Bu enerji, güçlü bir yardımcı yapıyla "muhtaç olduğu kudreti" Galatasaray'a geri kazandırabilirdi. En azından bu denenebilirdi.
Ama top çizgiyi geçmedi diye, Galatasaray bir efsanesini daha "öldürmek" üzere.
Bu arada kaptanlara de ayıp ediliyor. 1- Ayhan'ın suçu, Neill gibi 5 metrelik bir sınır içinde etliye sütlüye karışmadan oynamamak mı? Suçu sınırlarını zorlaması mı? 2- Arda Turan'a da yapılan büyük haksızlık.
Hakan Şükür, Arda'yı bilinçli olarak oynamamakla, yani takımını satmakla suçluyor. Bu iddia, ispatı gerektirir.
Galatasaray şampiyonluğu kaybedebilir. Bu ne ilk, ne de son yenilgi. Önemli olan özünden ayrılmamaktır. Kültüründen kopmamaktır. Derwall'de olduğu gibi, Fatih Terim'de olduğu gibi uzun vadeli projeleri devreye sokmaktır. Mesele Hagi değildir, mesele sistemdir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor