06 Temmuz 2011 | Çarşamba

Bekleyip göreceğiz

Hıncal Uluç, şike operasyonu için"9.9 şiddetinde deprem" yorumunda bulunmuş. Çift haneli rakamlar verse de olurmuş. Çünkü böylesi vurmamıştı hiç.
Deprem sarstı hepimizi ama nerelerin yıkıldığını bile tam olarak bilmiyoruz! Üstelik bunun daha tsunamisi var, henüz futbol kıyılarımıza vurmayan...
Zor yani. Sadece adı geçen kulüpler, yöneticiler, futbolcular, menajerler için değil, Türk futbolunun tamamı için zor bir süreç. İddialar akıl alır gibi değil. Bekleyip göreceğiz. Ama beni en çok şaşırtan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın aracılarla rakiplerine şike ve teşvik primi gönderdiği iddiası.
Fenerbahçe, 145.45 milyon euro ile Türkiye'nin 1., dünyanın da 25. en değerli kadrosuna sahip. Ve o kulübü yönetenlerin, ellerindeki muazzam kadroya karşın, 27.15 milyon euroluk Sivasspor'a, 26.65 milyon euroluk Eskişehirspor'a, 19.3 milyon euroluk Konyaspor'a ve 13.93 milyon euroluk Bucaspor'a, "Kendilerine karşı asılmamaları" için para teklif etme olasılığı, anlamakta ve izah etmekte zorlandığım bir durum.
Ortada bir yargı süreci var ve biraz beklemek gerekiyor. Sonuç ise Cem Karaca'nın eski şarkısındaki gibi olacaktır şüphesiz: "Deprem sonrasıdır...
Yalnız sağlam binalar ayakta kalır, bidanem...
En iyisi çifte su verilmişidir çeliğin...
Ben yüreğimin dalında oymuşum teknemin omurgasını...
Bu fırtınaya da dayanır bidanem..."

Terim'in uzun bir yolu var

Bundan sonra Türk futbolu, "3 Temmuz öncesi ve 3 Temmuz sonrası" olarak anılacakken, Galatasaray'ın tüm bu gelişmelerden etkilenmeyeceğini söylemek saflık olur.
Fatih Terim, Avusturya'da eski takıma yeni ruh vermek için uğraşırken buna bir de futbola motivasyon sorunu eklendi. Artı, transferler hala bitmedi. Galatasaray'ın önünde hala uzun bir yol var yani.
Yönetici Abdurrahim Albayrak,"Bazı oyuncular bana gelip (Biz 3.5 yıldır hoca görmemişiz meğer) diye dert yandı" demiş.
Tabii, Avusturya'daki geniş kadrodan tasfiyeler başladığında da o bazılarının aynı görüşte ısrar edip etmeyeceğini doğrusu merak ediyorum?
Kısacası Galatasaray henüz 2011-12 sezonunda yol alacağı kadroyu netleştirmedi.
Terim, sürpriz isimlerle de vedalaşabilir.
Galatasaray'daki yeni yapılanmayı da bekleyip göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor