27 Ağustos 2011 | Cumartesi

Roller değişti

Bir yanda depremvar... Diğer yanda inşaat...
Bir yanda kaos var... Diğer yanda geleceğe yürüyen bir yapı...
10 yıldır yaşadığı ekonomik krizler nedeniyle Türk futbolunun hasta adamı Galatasaray son dönemde ayağa kalkarken, futbolun lideri Fenerbahçe komaya giriverdi. Roller değişti.
Oysa Fenerbahçe, "Yüzde 100 masumiyet" politikasında bu kadar ısrar etmese krizin darbesi belki daha kolay göğüslenebilecekti. En azından komadan çıkabilecekti. Krizi doğru idare edemeyen Fenerbahçe yönetimi; gelişmeleri "Dur bakalım ne olacak" tavrıyla izleyen Fenerbahçe'nin kongre üyeleri; öfkesi aklına hakim gelen, kudretini gücünden alan ve gücünden kudretli bir güç karşısında ezilmenin şaşkınlığını yaşayan camia, sarı-lacivertlilerin ayağa kalkma sürecini öteledi.
Yaşananlar Fenerbahçelilerin dengesini öylesine bozdu ki,Aykut Kocaman gibi akil bir futbol adamı bile Futbol Federasyonu'nda Galatasaray'ın casusları olduğunu, UEFA'nın Galatasaray istedi diye Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden attığını filan söylemeye başladı...

UYARILARINDA HAKLI ÇIKTI
Fenerbahçe yönetimi, "Bank Asya'ya bu sene gidelim" talebiyle, olası kaybı 2 sezondan 1 sezona indirmeyi düşünerek şimdiye kadarki en gerçekçi hamlesini yaptı.
İşin ilginci, tüm bu kriz döneminde zaman zaman süreci ve gelişmeleri doğru analiz edemeyen TFF'ye Galatasaray'ın yol göstermesiydi.
Liglerin ertelenmesinden, "Parmağı kesmezsen biri gelir senin kolunu keser"e kadar tüm öngörülerin gerçekleşmesiydi.
Diğer bir ilginçlik ise bu kaosa rağmen Galatasaray'ın yeniden yapılanmasına ara vermeden devam etmesi ve küçülmesi beklenen Türk futbol ekonomisinde büyüme ivmesini sürdürmesiydi.
Maçbaşı ödemeleri hariç 70 milyon euroluk bir yükümlülüğünün altına girdi sarı-kırmızılı yönetim. Üstelik transfer hala devam ediyor.
52 bin kişilik stadıyla, konsensüs yönetimiyle, efsane teknik direktörüyle ve güçlenen kadrosuyla Galatasaray, geri planda kaldığı yılların rövanşını alacağının işaretini veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor