02 Aralık 2011 | Cuma

Doğru adres

Hayır Allah'tan, şer Galatasaray'dan...
Fenerbahçe yönetiminin şu dönemdeki bakış açısının özeti bu.
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidememesinin tek sorumlusu Galatasaraylılar onlara göre! TFF'de görevli Lutfi Arıboğan ve Prof. İlhan Helvacı, Galatasaraylı oldukları için UEFA'yı yanıltmışlar! Öyle düşünüyorlar...
Oysa ortada şike iddiası, içeride de tutuklu Fenerbahçeli yöneticiler var.
Ortam pirüpakmış gibi davranmak, daha da ilginci, "Velev ki şike var, yabancılara neden söylüyorsunuz, biz aramızda hallederdik" havası yaratmak, sorunun üstünü örtmez. Sorunu çözmek için sorunla yüzleşmek gerekir.
Gerçi Fenerbahçeliler de haklı, henüz ortada iddianame bile yok çünkü neyle yüzleşeceksin.
Ama tamamen mağduru oynamak hatta tüm yaşananlardan Galatasaraylıları sorumlu tutmak da ne kadar doğru, sağduyulu Fenerbahçeliler de bunu sorgulamalı.
Savcısından federasyon başkanına kadar herkes Fenerbahçeli, hatta kongre üyesi olmasaydı, doğrusu Galatasaray'a çok yazık olurdu!

13 yılda geçebilir
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabetin doğru adresi, statlar. Mücadele orada olmalı, çimde yapılmalı, terle sınanmalı. Mesela 7 Aralık'taki derbi bu açıdan önemli.
Galatasaray ezeli rekabette çok geriye düştü. Play-off sistemi devam eder mi bilemiyorum ama bir sezonda ortalama 2 maç oynadıklarını hesaplarsak, Galatasaray sürekli kazansa bile galibiyet sayısında (140-116) ancak 13 yıl sonra rakibini geçebiliyor.
Fenerbahçe'nin bu farkı korumak hatta açmak kadar, üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak için de Galatasaray galibiyetine ihtiyacı var. Galatasaray'ın yeni kadrosunun ise rüştünü ispat için bir Fenerbahçe galibiyetine...
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu hafta sonu yapacağı lig maçlarının derbinin gölgesinde kalacağı da kesin. Herkes derbiye odaklanacak.
7 Aralık'ta, çim üzerinde yapılacak mücadelenin ise tek galibi olacak: Futbol...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor