27 Nisan 2012 | Cuma

Kurmay kafası

Atatürk bir gün Gündüz Kılıç'la sohbet ederken, "Futbol nedir? Anlat bakalım" demiş.
Kılıç Ali'nin genç oğlu da kağıda dizilişleri, oyun taktiklerini çizerek anlatmaya başlamış.
Atatürk etkilenmiş: "Desene kurmay kafası isteyen bir oyun bu. Strateji gerektiriyor."
Fatih Terim, Cumhuriyet gazetesinde çıkan habere göre maçtan sonra yöneticilere, "Berabere kalacağıma kaybederim" diyerek 1-1'den sonra oynattığı, galibiyete yönelik, savunmada risk almayı gerektiren stratejisini savunmuş. Terim'in, sıkıntılarla geçen bir sezona futbolun güzelliklerini sunma gayreti alkışa değer bir davranış. Ama Terim'in "Yenemiyorsan yenilme" düşünce yapısından "Berabere kalacağıma yenilirim" noktasına, hem de final sürecinde gelmesi ne kadar doğru, tartışılması gerekir.
Hoca kendisine ve takımına çok güveniyor olabilir ama özgüven patlaması bazen vahim sonuçlara da yol açabilir.

Ambargo koyamaz
Terim'in dünkü antrenmanı basına kapatıp taraftara açması da ilginç... Üstelik taraftarın arasında tribüne gelen muhabirlerin tespit edilip çıkarılması da açıkçası şaşırtıcı... Sorun nedir, bu tavrın anlamı nedir, açıkçası merak ettim.
Bir söz de ultrAslan'ın bildirisine...
Türkiye'nin en önemli örgütlenmelerinin başında gelen, o muhteşem koreografi gösterilerini üretebilen, derbi kaybeden takımının futbolunu alkışla ödüllendiren ultrAslan'ın bir meslektaşımızı "GS amblemi olan yerlere sokmama" kararı trajikomik olmuş!
Kendileri de GS amblemli yerlere biletle ya da izinle girenlerin, başka birilerine ambargo koyması, hedef göstermesi kabul edilebilir bir durum olmamalı. Galatasaray yönetimi, inisiyatifi taraftar gruplarına bırakarak, Galatasaray adına onların karar almalarına ses çıkarmayarak Pandora'nın Kutusu'nu açtığını umarım anlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor