05 Aralık 2011 | Pazartesi

Sıra dışı...

Bu sezon büyükler rahat. Play-off var nasıl olsa... 'Ne yapar eder son 4'e kalırız' diye düşünüyorlar. Aslına bakarsanız büyükleri zorlayacak fazla bir takım da yok. Aslında var da, içerideler! İddianamede adı geçen futbolcu, teknik adam ve yöneticilerden zirveye oynayacak bir kadro çıkar... Bu, şu demek; yaşanan süreç daha önceki şike-bahis operasyonlarına benzemiyor, çapı itibariyle futbolu direkt kalbinden vuruyor, vurmaya devam edecek.

Tam 8 takımın adı geçiyor. 14 futbolcu şike yapmakla suçlanıyor. Türkiye'nin en büyük camialarından birinin lideri, 'çete liderliği' ile suçlanıyor.

Arınma süreci İddianamenin ayrıntıları henüz belli değil. Ama yakında her şey netleşecek. Türk futbolunda da arınma süreci başlayacak. Gençlerbirliği-Galatasaray maçını, Türk futbolunu derinden etkileyen ve etkileyecek de olan gelişmelerden soyutlayamayız.

Mesela 'şüpheli' durumuna düşen Sercan, Ankara'daki maçta fikren de sahada mıydı? Hiç sanmıyorum. İlgili ilgisiz herkesin konsantrasyon sorunu yaşadığı ortada. İyi ki diyorum, bu play-off sistemini getirmişler yoksa bu kaos ortasında futbol dünyası çok ama çok daha gergin olurdu. İddianamenin açıklandığı bu günlerde, çarşamba gecesi sıra dışı bir derbi olacak. Şampiyonlar Ligi gününde, hafta içinde olması bile sıra dışılığının göstergesi.

Ortaya ne mi çıkar; umarım futbol çıkar. Çünkü Türkiye'nin futbola, özellikle de temiz futbola ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor