08 Ocak 2010 | Cuma

Önemli değil

Antalya'da kamp çalışmalarını sürdüren ilk yarının flaş ekiplerinden Kayserispor, hazırlık maçında ortaya koyduğu futbolla beğeni topladı. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar çok önemli değil. Asıl önemli olan ortaya konulan futbol, mücadele, sahadaki oyuncuların ne yaptıkları. Top kendilerindeyken ve rakipteyken neler yaptıkları önemli. Almanya'nın ünlü kulübü Hamburg karşısında gençlerin sergilediği futbol beğeni topladı. Teknik direktör Tolunay Kafkas, verdiği emeklerin karşılığını her geçen gün almaya başladı. Kayserispor'u ligin ilk yarısında rakiplerine oranla ön plana çıkaran unsur takım oyunuydu. Dün bir kez daha görüldü ki kim oynarsa oynasın farketmez, sistem kendiliğinden işliyor. Souleymanou, Toledo, Eren, Aydın, Serdar, Saidou, Cangele, Makukula, Mehmet Eren gibi takımın değişmezleri dün ilk yarıda yoktu. Yerlerine oynayan gençler onları aratmadı.

Lider oyuncu lazım
İkinci yarıda Cangele, Mehmet Eren, Makukula, Troisi gibi isimleri sahaya süren Tolunay Kafkas, Hamburg karşısında oyuncularının son durumlarını görme imkanı buldu. Sezonun ilk yarısında da zaman zaman savunmanın göbeğinde araya atılan toplarda sıkıntı yaşayan Kayserispor, dün Hamburg karşısında da benzer hatalar yaptı. Fakat sonuçta bu bir hazırlık maçı ve eksikleri görme açısından önemliydi. Kayserispor genel itibariyle, ligin ikinci yarısı için olumlu sinyaller verirken, savunmada araya atılan toplardaki sorunun baş ağrıtacağı ve en önemli eksiklik ise orta sahada hücuma dönük oyunu yönlendirecek, takımı yönetecek oyuncu eksikliği bir kez daha görüldü. Bunlar da giderildiği takdirde daha iyi bir Kayserispor'u ligin ikinci devresinde izleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor