21 Aralık 2009 | Pazartesi

Kaleyi göreceksin

Fenerbahçe'ye bayram, Trabzonspor'a hüsran... Beklendiği gibi tatsız bir maç oldu. Avantajları konuk takıma kullanan hakem, faulleri ve Cristian'ın Serkan'a tokadını görmezden geldi. Oyunu çok sık kesmesi rakibe yaradı. Serkan'ın 5 ve 22. dakikalardaki tehlike başlatan atakları, olmadığı halde 'ofsayt' diye kesildi. Trabzonspor'un çok telaşlı olduğu ilk yarıda Fenerbahçe, mutlak 2 gol pozisyonunu Güiza ile harcadı. Alanzinho'nun varyeteli oyunu zaman zaman bordo-mavilileri zor durumlara düşürdü ise de Fenerbahçe kalesinde oluşan tehlikeler onunla başladı. Trabzonspor ilk yarıda sağdan Serkan ile bindirme yapmaya çalıştı, sol taraf unutuldu. 30. dakikadan sonra Şenol Güneş, Gabriç'i sağa, Colman'ı da sola çekti. Bordo-mavililerde Alex'i kimin tuttuğu belli olmadı. Savunma arkasına attığı toplardan gol çıkmaması Trabzonspor'un şansı, Güiza'nın beceriksizliği idi. Fenerbahçe rahat pas yaptı. İlk yarı iki teknik adamın istediği gibi sonuçlandı.

Gol erken geldi
Trabzonspor'da değerlendirilemeyen pozisyonların çokluğu her zamanki gibi 'golcü' ihtiyacını gösterdi. Trabzonspor hızlı başladığı ikinci yarının başında Song-Egemen ikilisinin hatasıyla kalesinde golü gördü. Bu tehlikenin gelişi, ilk yarıdaki savunma dağınıklığından da belli idi. Golden sonra, Fenerbahçe geriye dayandı. Bordo-mavililer öyle goller kaçırdı ki herkes saçbaş yoldu. Güneş, ilk yarıda seken Colman'ı kenara geç aldı. Gökhan ile Barış'ın oyuna girişi, bir şey değiştirmedi. Sarı-lacivertlilerin vakit geçirmeleri seyirciyi öfkelendirdi. Alex bu yarıda da ilk devrede olduğu gibi markajsız kalınca, oyunu istediği gibi yönetti ve sonucu ilan etti. Trabzonspor ise boş kaleyi görmekte zorlandı ve telaşının kurbanı oldu. Bordo-mavililer ilk devrenin son maçında frene basarak ligin ikinci yarısı için soru işaretlerini de gündeme getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor