08 Kasım 2010 | Pazartesi

Hagi'nin ikramı

Trabzonspor sağlam adımlarla hedefe ilerliyor. Bordo-mavililer, favori çıktığı maçta G.Saray'ı eliboş çevirdi ve zirveye yükseldi. Engin-Umut işbirliği, Trabzonspor'u zirveye çıkarmakla kalmadı, son şampiyon Bursaspor'u da zirveden alaşağı etti. Maç sonunda santrada tribündekilerle kolbastı oynayan bordo-mavili oyuncular, rakiplerine "Beni hesaba katmayan yanılır" mesajı da yolladı.
İlk dakikalarda tempo yüksekti. İki takım girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi.
Avni Aker'e, "Yenemiyorsan, yenilme" anlayışıyla çıkan sarı-kırmızılılar karşısında Trabzonspor, özellikle Jaja ve Engin ile orta sahada oyunun kontrolunu elinde iyi tuttu. Maçın sonuna doğru Hagi'nin, Kewell ve Barış'ı oyuna alarak golü düşünmesi bir şeyi değiştirmedi.
Ancak düşünülen 1 puanın da uçmasına yol açtı.

Beceri ve şans faktörü
Bordo-mavili
savunma, biraz da rakibin beceriksizliğinden gole geçit vermedi. Ancak, İnsua'nın, Onur'u aşarak direkten dönen topu, Pino'nun penaltı noktasında boş kaleye meşin yuvarlağı iteleyememesi Trabzonspor için büyük şans, konuk takım için de şanssızlık idi.
Bu arada tıklım tıklım dolu Avni Aker Stadı'nın tribünlerinin ancak bordo-mavili futbolcuların zorlamalarıyla bağırıp çağırmaları ilginç idi. Bu stad, ne tiyatro, ne de sinema.
Her zaman yazıyorum, bir takımın en büyük desteği tribünlerdir. Orası suskun kalırsa, sahadakiler sudan çıkmış balık gibi olur. Önemli olan geleneksel 61. dakika ve gol sonrasında bağırmak değil, 90 dakika gönül verdiğin takımın arkasında durmaktır. Böyle olursa, şampiyonluk hasretine son verirsin. Trabzonspor akıllı ve inatçı oyunu ile galibiyeti hak etti. G.Saray ise 1 puan düşüncesinin kurbanı oldu. Bu Trabzon, Bursaspor maçı için de güzel bir moral depoladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor