28 Eylül 2011 | Çarşamba

Zor da olsa...

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde Fransız Lille'ye Avni Aker'de geçit vermedi. İlk yarısında rakibi geride kabullenen, ikinci 45 dakikada öne çıkan bordo-mavililer Colman'ın penaltı golü ile ilk Şampiyonlar Ligi sınavında yüzümüzü kızartmadı. İlk yarıda Fransız takımı sağda Hazard, solda Cole ile atak üstüne atakla bordo-mavili kaleyi ablukaya aldı. Trabzonspor'un orta sahasındaki oyuncular, zor kazandıkları topları rakibe kolay bırakınca Lille, bu alanda kolay at oynattı. Daha da önemlisi, rakip savunma arkasına depara kalkan oyunculara nedense onları kale önünde meşin topla buluşturacak paslar atılmadı.
Süratlenen topçular pas atacaklar nedense göremeyip, geriye çevirdiler oyunu. Trabzonspon ilk yarıda hayli ürkek bir oyun sergiledi.
İki tehlikeli oyuncu Hazard ile Cole'un ortak atağında, Glowacki'nin geç kalışı ve kaygısız ayak uzatışı ile golü yedik. Bu yarıda rakibi adeta seyretti bordo-mavililer.

Kendine geldiler
Hollandalı hakemin her pozisyonda konuk oyunculara yol vermesi de ayrı bir sorun oldu.
Ancak, Alanzinho'nun yerine Adrian'ın oyuna alınışı bordo-mavili takımdaki havayı değiştirdi.
İkinci yarıya istekli ve önde başlayan Trabzonspor, Adrian ile öne çıktı ve Fransız savunmasını kale önüne hapsetti. Sahada ayak basmadık yer bırakmayan Debuchy yaptığı penaltı ile umut ışığı yaktı. Atışı gole çeviren Colman da ilk yarıdaki kötü oyununu affettirdi ve beraberliği sağladı.
Trabzonspor, deplasmandaki İnter galibiyetinden sonra kendi sahasında Şampiyonlar Ligi'nin iyi takımlarından birisi olan Lille'ye boyun eğmedi ve liderliğini korudu.
Sakatlar ve cezalılar da gelince bu takım iyi olacak. Eksikler yok değil. Ancak tribünden kulübeye inecek Şenol Güneş ve sahaya çıkacak. Burak'la bu takım daha güzel olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor