23 Aralık 2013 | Pazartesi

Kompakt futbol

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın futbolumuza getirdiği, fakat uygulatamadığı bir deyim 'Compact Futbol'...
Yani sıkıştırma. Trabzonspor, İstanbul'da Galatasaray'a boyun eğerken, kaptan Onur hezimeti önledi. Bu arada hakem Fırat Aydınus'un ev sahibine tanıdığı avantaj da bordo-mavililere set çekti. Hele Colman ile Semih'in mücadelesinde pozisyon doğarken aut kararı çok saçmaydı.
Ev sahibinde Melo kırmızı, Gökhan sarı, Drogba da daha önce sarı ile cezalandırılmalıydı.
Ve en önemlisi Colman'ın atılışı.
Riera, Colman'ı yakapaça itti.
Colman tokadını salladı ama tutturamadı. Tuttursa, Riera'da ne ağız kalırdı ne de burun. Riera, değme artistlere taş çıkarırcasına ellerini yüzüne kapatarak kendini yere attı. Bunu yiyen Aydınus, Colman'a kırmızıyı göstererek, takımın en iyisini attı.

Onur'u kutladılar
İki ayrı devre izledik. İlk 45 dakikada takımlar birbirini kontrol etti. İkinci yarıya hızlı başladılar ama Galatasaray farklı ve galibiyete yakındı. Trabzonspor'un yediği iki gol felaket savunma hatasından idi. Onur olmasa tarihi fark yerdi bordo-mavililer.
Ancak, hucumda çoğalamadılar.
Colman'ın kaçırdığı pozisyon Galatasaray için şanstı.
Rakibinin temposunu kontrol etmeye çalışan bordo-mavililer ilk etapta beraberliği düşündü.
Galatasaray galibiyeti hak etti.
Drogba ve Burak'ın karşılaşma sonunda Onur'u kutlamaları, hem centilmenlik açısından, hem de bordo-mavili takımın kaptanının performansını göstermesi açısından güzeldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor