24 Aralık 2009 | Perşembe

Tecrübe kazandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Giresun Atatürk Stadı'nda renktaşlar karşı karşıya geldi. Bank Asya Lig'de çıkış arayan ev sahibi Giresunspor ile Turkcell Süper Lig'de zirve mücadelesi yapan Bursaspor, yazdan kalma bir havada mücadele etti. İki takım arasındaki tecrübe farkı daha ilk 15 dakikada ortaya çıktı. Rakibini gözünde büyüten ve korkak bir futbol sergileyen ev sahibi, bunun bedelini yediği iki hatalı golle ödedi. Kaleci Ramazan ve savunmanın ortak ürünü olan iki hata Giresun'a pahalıya patladı. Korkunun ecele faydasının olmadığını bu dakikadan sonra anlayan Giresunspor oyunda da ağırlığını hissettirmeye başladı. İlk yarıda yakaladığı net gol pozisyonlarını Pedriel ve Fabiano ile değerlendiremedi. İlk yarı konuk takımın istediği skorla kapandı. Tribün desteğini de arkasına alan yeşil-beyazlılar, ikinci yarının başında Fabiano'nun ayağından kazandığı şık golle umutlandı.

Giresun'un gücü yetmedi
Gelişen bir Giresunspor kontratağında rakibi Şenol Demirci'yi dirseği ile yere indiren Ali Tandoğan'ın kırmızı kartla oyundan atılması maçtaki heyecanı artırdı. Eksik kalan konuk takım skoru koruma adına çaba sarf ederken Giresun ise zorlu maçtan puan çıkarmanın mücadelesini verdi. Ancak karşılaşmayı 9 kişi tamamlayan rakibi karşısında istediği puanı alamadı. Kısaca hatalarının bedelini ödedi. Bu maça damgasını vuran olayların başında kırmızı kartlar geliyor. Maçın orta hakemi Zafer Demir'i tahrik etmek için futbolcular elinden geleni yaptı. Demir, gösterdiği kırmızı kartlarda haklıydı. Yerde yatan Tuna ve rakibine koşarken dirseği vuran Ali Tandoğan'ın Süper Lig tecrübesini bu tür olaylarda değil futbolları ile göstermeleri lazım. İki oyuncunun sorumsuzluğu takımlarına zor anlar yaşattı. Konuk takım tecrübesi ile 9 kişi oynadığı rakibi karşısında istediğini ilk 15 dakikada attığı gollerle aldı. Kupa mücadelesi yeni başlasa da ligin ilk yarısının futbolcuların kafasında bittiği kesin. Görünen kartlar bunun açık göstergesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor