Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

27 Ocak 2010 | Çarşamba

Fakir hafta...

Bank Asya 1. Lig'in 19. haftası 16 golle en az golün atıldığı, üstteki takımların üçünün birden puan kaybı yaşadığı bir hafta oldu. Karabükspor, Konyaspor ve Altay berabere kalınca Bucaspor 2. sıraya yerleşti. 5 maçı ev sahipleri kazanırken, 3 maç berabere bitti. Samsunspor'u, Samsun'da yenen KSKligin tek deplasman galibiyetini alan takımı oldu. Lider Karabükspor, Giresunspor'dan dış sahada aldığı 1 puana sevinirken, takipçisi Konyaspor, Erciyes deplasmanında aldığı 1 puanla sıralamadaki yerini Bucaspor'a kaptırdı. Sarı-lacivertli Ege temsilcisi, Dardanel karşısında zorlanmış olsa da son dakikada galip gelip, art arda 5. galibiyetini aldı ve 2. sıraya yerleşti. İzmir temsilcisi bu maça sakat ve cezalı oyuncularından dolayı sadece 14 kişiyle çıktı. KSK ise bu haftanın deplasmanda kazanan tek takımı. Samsunspor'u yenen yeşil-kırmızılı takım sıralamadaki yerini ve iddiasını koruyor. Bir diğer İzmir temsilcisi Altay'ın ise ikinci devre ile birlikte düşüşü kendi evinde Orduspor beraberliği ile devam etti. Bu maçta oynayan ve takımının beraberlik golünü atan Okay, "Ligin en genç futbolcusu" olarak büyük alkış aldı. Güney derbisinin son güleni Adanaspor oldu. Maç öncesi ve maç sonrası yüksek gerilimin yaşandığı maçta, ilk maçı da kazanmış olan Adanaspor, "Ezeli galibiyetle" ilk 6 yarışında büyük bir avantaj yakalamış oldu. G.Antep BŞB'nin iki haftada 6 puan alması ve üst sıralara tırmanması dikkat çekiyor. Kocaelispor yeni transferleri ile çıktığı Hacettepe deplasmanında yine kaybetti ve durumunu iyice zora soktu. Hakemlerin 39 sarı ve 1 kez kırmızı kart gösterdiği haftanın diğer notları şöyle:

GÖLDEN GOL ÇIKMADI
Giresunspor-Karabükspor
maçı adeta balçıkta oynandı. Ağır saha şartlarında her iki takımında gol kaydına muvaffak olamadığı maç başladığı gibi golsüz bitti. Karabükspor'un tam 10 maçtır yenilgi almaması da dikkat çekici. Beraberliğe rağmen Giresunspor'un iyi oyunu, maça asılması gözlerden kaçmadı. Levent Eriş'in öğrencileri için, "İkinci yarı maçlarında iyi sonuçlarıyla dikkat çekebilir, aman!" uyarısını yapıyoruz.

BOCALADI, BUCA'LADI...
Tam 8 oyuncusu olmadan maça çıktı, son dakikada kazandı, son beş hafta üst üste galip geldi; şimdi ikinci sıradalar. Altay mı, KSKmi derken İzmir'in en iyisi Bucaspor oldu. Maçın başında yediği golle uzun süre mağlup oynayan Sarı- lacivertli takım, 90+3'te bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Yunus Altun son 5 maçta tam 6 gol atarak dikkat çekti. Özcan Kızıltan'ı tebrik ediyoruz. Dardanelspor ikinci yarının ikinci maçından da iyi oyuna rağmen puan çıkaramadı.Koray'ın sakatlığı can sıkıyor.

KONYASPOR NEREYE?
Transfer yasağından dolayı arayı sıkıntılı geçiren Konyaspor, ikinci yarının en formsuz takımı görünümünde. İç sahada mağlup olan Konyaspor, "Transfer şampiyonu!" Erciyesspor'dan da 1 puan alıp 5. puan kaybını yaşadı ve 2. sıradaki yerini Bucaspor'a kaptırdı. İkinci yarı sıkıntılı bir Konyaspor, gol atamayan golcüleri ile "Yeşil beyazlılarda neler oluyor?" sorusu ve endişesini beraberinde getirdi. Dünle yaşanmaz, bugünü konuşalım...

BİR PUANA "OKAY" DEDİ
Altay
zirve hesapları yaparken 1 puana çocuklar gibi sevindi(!) Orduspor'un elinden 16 yaşındaki minik golcüsü Okay'ın, 88. dakikada attığı golle kurtulan siyah-beyazlı takım zirve yolunda büyük bir avantajı elinden kaçırmış oldu. Son 3 haftada galip gelemeyen Altay ve son 5 haftada galibiyet göremeyen Orduspor puanları paylaştılar ama bu her iki takımı da sevindirmeyen puanlar oldu.

ADANASPOR YİNE YENDİ!
Güney derbisinde Adanaspor, Mersin İdman Yurdu'na rövanşı vermedi: 3-2. Baştan sona büyük heyecan ve bol golle geçen maç ağır saha şartları altında oynandı. Her iki takım oyuncularının büyük efor sarf ettiği, Kuddusi Müftüoğlu'nun mükemmel bir maç çıkardığı karşılaşmada Mersin 2-0'dan 2-2'yi yakalamasına rağmen devamını getiremedi ve İzzet'in ikinci yarıda akıl dolu golü ile bir kez daha kaybetti. Üstteki takımların puan kaybı ile yukarıya bir adım daha yaklaşan Turuncu-beyazlı takım artık yarışın içinde.

BOLU: VARIM! RİZE: YOKUM!
Son 3 hafta galibiyete hasret bir Boluspor, son 4 maçında 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Rizespor. Yüzü gülen ve kazanan Boluspor olurken Rizespor artık iddiasız bir takım görüntüsü ile endişe veriyor. İlk 6 yarışında Boluspor var ama Rizespor, "Ben yokum!" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor