Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

18 Şubat 2010 | Perşembe

Dört dörtlük lider!

Her hafta büyük bir heyecana sahne olan Bank Asya 1. Lig'de kuşkusuz ki Kardemir Karabükspor fırtınası sert esiyor. İkinci yarıda oynadığı 5 maçta tam 13 puan aldılar. Geçen hafta Gaziantep deplasmanında rakibini dörtleyen Karadeniz temsilcisi, bu hafta da ikinci yarının en flaş takımı Erciyesspor'u 4 golle evine yolladı. Süper Lig'e adım adım giden mavi-kırmızılı takım rakipleri ile olan puan farkını da 8 yapıp zirvede iyice rahatlamış oldu. Bu hafta Karabük kazanırken takipçileri adeta birbirine ikram yarışındaydı. Bucaspor, Bolu deplasmanında 4 gollü hezimete uğradı. Konyaspor ise Kartalspor'dan sadece 1 puan alarak ikincilik yarışında büyük bir avantajı kullanamadı. Adanaspor, Hacettepe deplasmanından aldığı beraberlikle üstündeki takımlara daha da yaklaşma şansını kaçırmış oldu. 4 ev sahibi takımın galip geldiği haftada deplasmanda kazanan takımlar: Samsunspor ve Gaziantep BŞB oldu. Ligde 3 maç da beraberlikle sonuçlandı. Olaylı geçen Rize deplasmanında kaybeden Giresunspor haricinde tüm Karadeniz takımları 3 puan alarak dikkat çektiler. Sporseverlerin 24 gol izlediği haftada haftanın en kârlı takımları: Karabükspor, Boluspor, Rizespor, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor oldular. Bank Asya 1. Lig'in en ilginç istatistiği ise bu kategoriye çıktığı 2005-2006 sezonundan bu yana Karşıyaka'nın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u ne İzmir'de, ne de Gaziantep'te hiç yenememesi oldu. İkinci yarıda; Altay ve Mersin İdmanyurdu hiç galip gelemedi, Kocaelispor hep yenildi, Karabükspor ise hiç kaybetmedi. Hakemler bu hafta, 42 sarı, 2 kırmızı kart gösterdiler. İşte bu haftaya yansıyan diğer detaylar:

Emenike coşturuyor
Karabükspor'un adım adım Süper Lig'e koştuğu Bank Asya 1. Lig'de Emenike de attığı ve attırdığı goller ile dikkat çekiyor. Bu hafta 3 gol atan Nijeryalı, bu başarıda en fazla paya sahip oyuncu konumunda. Mavi-kırmızılı takım, tam 13 maçlık yenilmezlik, 22 maça sığdırdığı 53 gol ile kıskanılacak bir başarının da sahibi. En yakın rakibine 8 puan fark yapmış durumdalar. Geçen hafta Gaziantep BŞB'yi 4 gollü yenen Karadeniz temsilcisi, bu hafta Erciyes'i de 4-2 ile geçti.

Boluspor freni!
Boluspor,
Bucaspor'a fark atıp korku salıp, caka sattı. İlk 2 iddiası olan İzmir temsilcisini Bolu'dan farklı mağlubiyetle yollayan Yarenler, ilk 6 yolundaki rakiplerinin puan kayıpları yaşamasından dolayı haftayı en kârlı kapayan takım oldu. 7 hafta sonra aldığı bu farklı yenilgi Bucaspor için şaşırtıcıydı. Bucaspor ile Konyaspor arasında ikincilik ve üçüncülük yarışı lig sonuna kadar soluksuz devam edecek gözüküyor.

Konyaspor nereye?

Geçtiğimiz hafta Hüsnü Özkara ile yollarını ayıran yeşil-beyazlı takım Fuat Yaman ile devam edecek. Kartalspor genç ve hırslı oyuncuları ile adeta etten duvar örüp rakibine 3 puan şansı tanımadı. Konya, evinde oynayacağı Orduspor ve haftaya gideceği zorlu Karabük deplasmanı ile adeta ligdeki yerini belirleyecek. Fuat Yaman'ın işi zor!

Mersin toz'penbe!'
İlk
yarının en iddialı takımı Altay, ikinci yarıda adeta un-ufak oldu. Konyaspor maçından bu yana siyah-beyazlıların tam 16 puan kaybettiğini; attığı iki gole karşılık tam 10 gol yediğini görüyoruz. Her iki takım da maça yeni hocaları ve yeni umutlarla çıktılar. İlk yarının son dakikasında Musa ile öne geçen Altay ikinci yarıda adeta etten duvar örüp 11 kişi ile savunmaya geçti. İzmir ekibinde golcü Burak Çalık'ın sorumsuz hareketleri, umarsız tavırları ve büyük düşüşü dikkat çekiyor.

Rize Kayıhan ile ilk kez

Olaylı "Karadeniz Derbisi"ni Rizespor kazandı. Önce mağlup duruma düşen yeşilmavili Atmacalar, tam 6 hafta sonra kazanırken rakip Giresunspor ikinci devrede ilk kez kaybetmiş oldu. Her iki takım ve taraftarın olaylara sebebiyet verdiği maç tam 6 dakika durdu. Maçtan sonra ise Levent Eriş, Rizeli gazetecilerle tartıştı. Maçın adamları; mükemmel oyununu 1 golle süsleyen Rizesporlu Kemal Aslan ile 58 dakikada oyuna girip atakları yönlendiren Kenan Özer oldular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor