Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

25 Şubat 2010 | Perşembe

"Atıyor, tutuyor, geliyor!"

23.haftasını geride bıraktığımız 1. ligin en mutlu takımı malum, Karabükspor. Öyle ki, mutluluklarının çok sebebi var. "En yakın rakibine yaptığı 10 puan fark, en çok kazanan takım (16), en az kaybeden takım (2); iç sahanın en çok kazananı (12 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik), deplasmanın en çok puan toplayanı (11 maç, 5 galibiyet, 4 beraberlik, 2 yenilgi); son 14 haftada tam 12 galibiyet alanı, en çok gol atanı (55 gol), en az gol yiyeni (19), en çok puan toplayanı (53 puan)." Dahası… Ligin son üç sırasını paylaşan; Erciyesspor, Hacettepe ve Kocaelispor'un üçünün totalde topladığı 59 puana yakın puanı tek başına (53) toplayanı. Karabükspor'un bu büyük başarısı ile Süper Lig yolunda rakiplerine fark yaptığı, farka koştuğu aşikar.

İlk yarı ve ikinci yarı
Bank Asya 1. Lig
'in ilk yarısındaki ilk 6 hafta ile ikinci yarısındaki ilk 6 haftaya baktığımızda ilginç istatistikler gözlemliyoruz. İlk 6 haftada takımlar 54 maçta 133 gol atarlarken, ikinci yarının ilk 6 haftasında 132 gol kaydetmişler. Ligin ilk 6 haftasında; 21 maçı ev sahipleri, 16 maçı deplasman takımları kazanırken, 17 maç beraberlikle sonuçlanmış. İkinci devrenin ilk 6 haftasında ise 25 maçı ev sahipleri, 15 maçı deplasman takımları kazanmış; 14 maç beraberlikle sonuçlanmış. İkinci yarı maçlarında iddialı takımlardan Altay 13, Konyaspor 12, KSK 10 puan kaybederlerken; alttaki takımlardan Kocaelispor 18, MİY 16, Dardanelspor tam 15 puan kaybetmişler.

Samsunspor kasırgası

Hüseyin Kalpar
yönetiminde ikinci yarı maçlarında Samsunspor'un müthiş başarı serisi dikkat çekiyor. 19. Haftada aldığı 1-0'lık KSK mağlubiyetinden sonra oynadığı 4 maçta, 12 gol atan ve 12 puan alan kırmızı -beyaz-siyahlı takım kuşkusuz ikinci yarının en iyi çıkış yapan, en dikkat çeken takımı oldu. Turgut Şahin, "Attığı ve attırdığı gollerle" başarıda başrolde.

Nefesler kesilecek
Kendi evinin en başarılı takımlarından Buca, dış saha fakiri Kartalspor'u "Elle-kolla" gol atmasına rağmen yenemedi ve puan puana durum devam ediyor. İç sahada Orduspor'a puan kaptıran Konyaspor avantajı yine kullanamadı. Boluspor'u 2-1 yenen Adanaspor puanını 41 yaptı ve ilk 2 yarışına ortak oldu. 24. haftada, lider Karabükspor evinde Konyaspor'la oynarken, haftanın en önemli maçı pazartesi günü Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanacak olan Adanaspor-Bucaspor maçı olacak. Nefesler tutuldu.

Bu hafta detayları

24
golün atıldığı bu hafta 5 maçı ev sahipleri, 1 maçı deplasman takımları kazanırken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı. Haftanın dış sahada kazanan tek takımı lider Karabükspor oldu. Kocaelispor yeni hocası ile de kaybedip, 6'da 6 mağlubiyetle ikinci yarıda sıfır çekti. Hakemler 43 sarı kartına karşılık 1 defa kırmızı kart gösterdiler.

Buca-Konya-Adana
Maradona
'nın İngiltere'ye elle attığı gol "Tanrı'nın eli" diye ifade bulmuştu. Bucaspor'un Yunus ile attığı(!) hentbolvari gol Allah'ın adaleti ile Kartalspor'a puan olarak döndü. MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın Seyit Mehmet Özkan'ın sınıf arkadaşı olmasından dolayı gözler üzerinde. Buca maçlarına daha da dikkatli atamalar yapmasını bekliyoruz. Konyaspor, Orduspor karşısında önde olduğu maçı berabere bitirdi ve avantajı kullanamadı. Adanaspor ölüp ölüp dirildiği maçta fırsatı tepmedi ve Boluspor'u Mbilla ve Recep'in golleri ile 2- 1 yendi. Karabük-Konya, Adana-Buca bu hafta karşılaşıyorlar. MHK'yı uyarıyoruz: Aman dikkat!

Erciyes, Emrah'ı tutamadı

Erciyesspor
, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada eski golcüsü Emrah'a teslim oldu: 2-2. İlk 60 dakika müthiş bir maç çıkaran lacivert-siyahlılar son 17 dakikada sahneye çıkan Emrah'ın 2 şok golüyle 1 puana razı oldu. Bu hafta deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı Kayseri temsilcisi için çok önem arz ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor