Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

18 Mart 2010 | Perşembe

Karabük-Buca el ele

Ligin yukarıdaki rengi yavaş yavaş belli oluyor. Karabükspor ve Bucaspor'un puan farkını artırıp koşar adım Süper Lig'e yürüdüğünü görüyoruz. Öyle ki, lider Karabük 15, Bucaspor 3. sıradaki Altay'a 7 puan fark yaptılar. Süper Lig'e direkt çıkma yolunda iki takım da büyük avantaj yakalamış oldu. 26. haftasını geride bıraktığımız Bank Asya 1. Lig, "Kaybettiği halde sevinenler" haftasıydı. 28 gol atılan haftada çoğunlukla deplasman takımlarının yüzü güldü. 4 deplasman takımının kazandığı bu hafta, ev sahipleri 2 galibiyet alabildi. 3 maç ise berabere bitti. İlk 6 içindeki takımlardan tek kazanan Buca. Haftanın son maçında Samsunspor'u deplasmanda 3-0 yenen "Sarı Fırtınalar" kazanmaya ve şaşırtmaya devam ediyor. Lider Karabük son dakikaya kadar mağlup götürdüğü maçta, Yasin'in tartışmalı golü ile 1-1 berabere kaldı ve 3. sıradaki takımla farkı 15'e çıkardı. Lider en son mağlubiyetini 9. haftada Orduspor'dan, son puan kaybını 18. haftada Giresunspor'la berabere kalarak yaşamıştı. Altay, Boluspor deplasmanında 2-0 ile kaybedip 4 hafta sonra yenilgi ile tanıştı. Adanaspor evinde Giresunspor'a 1-0, KSK ise İzmir'de Kartalspor'a 1-0 kaybetti. Kartalspor bu sezon ilk defa deplasmanda 3 puan aldı. Dardanelspor deplasmanda 3-1 öne geçtiği Rizespor'dan 1 puan alırken, Ümit Kayıhan'lı Rize'de kötü gidiş sürüyor. Kocaeli ikinci yarının 9. maçında yine galip gelemedi. Hakemler bu hafta 53 sarı, 4 kırmızı kart gösterdiler.

Karabük, Buca, G.Antep
BŞB
İkinci yarıdaki 9 maçta Karabük 23, Buca 20, Gaziantep BŞB ise 19 puan topladı. İlk devreyi 37 puan ve averajla 2. sırada tamamlayan Konyaspor son 9 haftada 6 puanla tepetaklak aşağıya indi. Bu devrenin en başarısızları ise 2 puanla Kocaeli ve 4 puanla Dardanel oldu.

El ele (!) Süper Lig'e
İlk yarıda yenildiği Ordu, Karabük'ün belalısı oldu. 82.dakikaya kadar maçı mağlup götüren Mavi Ateşler, Yasin ile son dakika puanını alıp 3. takım ile farkı 15 yaptı. Ordu'da alınan bir puana rağmen lideri yenememenin üzüntüsü var. Alttaki yarış da üsttekiler kadar heyecanlı olacak.

Ege fırtınası...

Geçen hafta Ordu'ya karşı zorlanan Buca bu hafta Samsun'u rahat geçti: 3-0. Sarı-lacivertliler en yakın takipçisi Altay'a 7 fark yaparak Süper Lig yarışında en iddialı takım oldu. Samsun ise 5 haftalık galibiyet serisinden sonra büyük düşüş yaşıyor.

Bolubeyi

Boluspor sanki mehteran bölüğü. İki ileri bir geri. Sezon başı kurduğu iddialı kadro ile nedense istikrarı, başarıyı yakalayamadı. Bu hafta Altay'ı yenip umutlarını yeşertiler. Antep deplasmanı tüm sezona bedel. Altay, Zafer Bilgetay ile 4 hafta sonra ilk kez yenildi. İlk 6 için son 8 hafta çok önemli. Çetin maçlar bizleri bekliyor.

Ankara Fatihi!
İkinci yarının en başarılarından Gaziantep BŞB... Cemal Gürsel Menteşe ile 19 puan toplayan bir takım var. Hacettepe'yi bir ara zora giren maçta 5 golle hezimete uğratan mavi-beyazlılar bu hafta adeta ligin kendisi açısından seyrini çizecek bir maça çıkacak. G.Antep BŞB-Boluspor maçı her iki takım için de final niteliğinde. Hacettepe, iyi oyunla kötü sonuçlar almaya devam ediyor. Durumu izah etmeye gerek yok. Vahim, vahim, vahim!

Cilalı "Tunç" devri!
Mersin
seriye taktı. Geçen hafta hayati maçta Dardanel'i yenen Kırmızı Şeytanlar bu hafta da ezeli rakibi Konya'yı adeta ezdi. Tayfun'un gördüğü kırmızı kart rakibinin işini kolaylaştırdı. Türkiye yepyeni bir futbol yıldızını, Tunç Behram'ı alkışlıyor. İki gol atıp iyi de bir oyun çıkaran genç golcü her hafta üzerine koyup Ergün Penbe ile büyük hedeflere koşabilir. İkinci devrede sahada ruhunu kaybetmiş sadece forması ile görüntü veren bir Konyaspor görüntüsü var. İlk 6 da tehlikeye girdi, uyarıyoruz.

Çotanak 6'ya erişir mi?
Geçen hafta Adana'da Bucaspor sadece kazanmadı, Adanaspor'un ve 5 Ocak Stadı'nın sihrini de bozdu. Uzun süre sahasında kaybetmeyen Turbeyler üst üste ikinci iç saha yenilgisini Giresunspor'dan aldı ve ilk iki iddiasını oldukça zora soktu. Levent Eriş ile ikinci yarı büyük bir çıkış içinde Giresunspor. Hep kazanırsa ilk 6 niye olmasın? Hep kazanmak lazım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor