Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

23 Ekim 2010 | Cumartesi

Tut tutabilirsen!

Normal sezon içinde; 1. ligde 17 takım mücadele ediyor. Oynanacak da tam 32 hafta. Bu da demek oluyor ki, 8. haftayı geride bırakmak; ligin dörtte birini geride bırakmak anlamında. Ligde Denizlispor rüzgarı adeta fırtınaya dönüştü. Yeşil-siyahlı takım, kötü oyununu iyi neticelerle taçlandırıp rakiplerine fark yapmayı sürdürüyor. Daha şimdiden en yakın rakibine 4 puan fark atan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri korkarak gittikleri Bolu deplasmanından 3 altın puan ile dönüyor. İki önemli isimi Youla ve Emin ile zor maçı kolaya çeviren Egetemsilcisi adeta ligin çeyrek dilimlik bölümünde "Favori benim" dedi ve haftayı yine lider kapattı.

Yaprak dökümü
Geçen sezonun flaş takımları Altay, Adana ve Karşıyaka bu sezon hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyorlar.Altay, geçen haftaki Ordu deplasman galibiyetini evinde Güngören 'e kaybederek hüsrana dönüştürürken, KSK'nın maçı yoktu ama iç sahada henüz galip gelemediklerini görüyoruz. Adanaspor, Diyarbakırspor'a karşı kazandı ama henüz istenilen güç ve performansa sahip değil. Ligde antrenör kıyımı oluyor. Sekiz haftada 6 takım teknik adamını değiştirme yoluna gitti. Bu haftanın en zayıf halkası (!) ise Mersin'in hocası Yüksel Yeşilova oldu. Görevine son verilen Yeşilova'nın yerine Nurullah Sağlam işbaşı yaptı.

Gaziantep fırtınası!
Ligde 8. hafta tam bir deplasman haftası oldu. Dört deplasman takımı evine 3 puanla döndü. İçeride kazanan iki takım, Adana ve Rizespor olurken; Kartal-Erciyes ve Tavşanlı- Samsun maçları beraberlikle sonuçlandı. Ligde tam bir Gaziantep Büyükşehir Belediyespor fırtınası esiyor. Mavi-beyazlı takım son 3 haftada tam 9 puan alarak seriye bağlandı ve beşinciliğe kadar yükseldi. Erol Azgın ile hep kazanan ve yükselen bir takım oldular. Haftanın bir başka övgü alan takımı da Altay'ı İzmir'de yenip şeytanın bacağını kıran Güngören oldu. Hem ilk golü, hem ilk deplasman 3 puanını alan İstanbul temsilcisi şanssızlığı kırdı.

Çeyrek dilim!
Ligin çeyrek dilimlik bölümünde, ilk 8. haftada neler olmuş, hemen ona değinelim. Ligde 8. haftada 4 deplasman takımı galip geldi, 2'de ev sahibi takım galip. Bu hafta oynanan 2 maç beraberlikle sonuçlandı. Toplam 16 golün atıldığı bir hafta yaşadık. Lider Denizlispor dış sahada oynadığı 4 maçı da kazanıp tam 12 puan toplarken, Giresunspor çıktığı 4 maçı da kaybedip eli boş evine döndü. Ligde 7 maça çıkan Kartalspor tam 5 maçında berabere kalarak enteresan bir grafiğin sahibi oldu.

Her yerin Horoz'u!
Lider Denizlispor tutulmuyor. Haftanın en önemli maçında ligin flaş takımı Boluspor'a konuk olan Denizlispor ligdeki en zorlu deplasmandan mutlu dönüyor: 0-2. Çok kötü bir zeminde, adeta balçıkta oynanan maçta, "Boluspor oynadı, Denizlispor kazandı" demek maçın en kısa özeti olsa gerek. Ev sahibi Boluspor içeride ilk defa kaybederken, üç haftadır da maç kazanamıyorlar.

Rize'de çay keyfi
Ezeli rekabette Rize güldü. Karadeniz derbisi'nde Giresun'u konuk eden Rize, İlyas Çakmak'ın jeneriklik golü ile maçı 1-0 kazanarak takibini sürdürdü. Giresunspor'un yeni hocası Bahri Kaya'ya kötü bir "hoş geldin" dedi ve dış sahada kötü seriyi sürdürdü.

Ordu telafi etti
Geçen hafta Altay'dan şok bir yenilgi alan Ordu, deplasmanda Mersin İdmanyurdu önünde tam 4 golle galip gelip iç saha kaybını telafi etti. Orduspor'a yenilen Mersin İdmanyurdu'nda fatura antrenör Yüksel Yeşilova'ya kesildi.

İlk defa...
Geçen hafta Ordu'yu yenen Altay bu hafta Güngören'e kaybederek herkesi şaşırttı. Metin Altınay'ın talebeleri deplasmanda ilk golü ile birlikte ilk 3 puanını da almış oldu.

Adanaspor rahatladı!
Bu sezon istediği sonuçları bir türlü alamayan iki takımın maçında gülen taraf Adanaspor oldu. İlk devrede attığı 2 golle soyunma odasına giden Turbeyler ikinci yarıda kontrollü bir oyun sergiledi ve 3 puana erişti. Diyarbakır için adeta yolun sonu gözüküyor. Henüz 3 puan ile tanışamayan takım, çıktığı 7. maçta da mağlup olarak, Sakarya ve Kocaelispor gibi tepetaklak düşmeye aday gibi gözüküyor. Kulüpte kaos had safhada, sahipsiz bir görüntü veriyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor