Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

05 Kasım 2010 | Cuma

Horoz ötmedi

Lider Denizlispor, geçen haftayı bay geçirmişti. Zorlu Adana deplasmanında sadece adı ile sahada olan, varlık gösteremeyen bir Denizlispor seyrettik. Ev sahibi ise bu sezonun en iyi futbolunu oynadığı, bariz üstünlük kurduğu maçta gol ayakları ile adeta gol kaçırma yarışına girdi. Denizlispor 1 puan aldı ama bu puanı da hak ettiği söylenemez. "Yeşil-siyahlıların en iyi oyuncusu kaleci Evren'di" dersek sanırım Denizlispor hakkında bir fikir vermiş oluruz. Kalesinde devleşen genç kaleci, sezonun en iyi maçını çıkardı, takımına tek başına 1 puanı aldırdı.

Yunus Yıldırım döndü!
Geçtiğimiz yıl 16 Mayıs'ta yönettiği Süper Lig'de Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde düdük çalan FIFA kokartlı hakemimiz Yunus Yıldırım yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı bu sezon ilk defa görev aldı. Adanaspor-Denizlispor maçına çıkan tecrübeli hakemimiz müşfik tavrı, mükemmel yönetimi ile maçı izleyen herkesten alkış aldı.

Orduspor bu
Ligde Orduspor, Gaziantep BŞB ve Samsunspor fırtınası esiyor. Ligin en zor maçında Boluspor'u Bolu'da yenen Orduspor büyük bir engeli aştı ve ikinci sıraya yükseldi. Evinde enteresan puan kayıpları yaşayan Mor Menekşeler deplasmanda adeta rakip tanımıyorlar.

Gaziantep fırtınası
Bank Asya 1. Lig'in bir diğer sükseli takımı ise Gaziantep BŞB oldu. Erol Azgın sorumluluğunda onları tutmak mümkün mü! Son 5 haftada 5 galibiyet aldılar; son beş maçta tam 14 gol atıp, 2 gol yediler. Şu anda da 3. sıradalar. Mavi-beyazlılar, kötü başladıkları sezonu çok iyi bir seriyle sürdüreceğe benziyor. Hem kupada hem ligde başarılı bir durum söz konusu. Bu maçın güzel kısmı; maçın bir de çirkin tarafı var, yazmamak olmaz.

Hakem faciası!
Tevfik Sırrı Gür Stadı
'nda sahadan izlediğim maçta tam bir hakem skandalı yaşandı. Hakem Zafer Demir, tabir yerindeyse "maçı katletti!" Kartlarında objektif, kararlarında da adil olamadı. Maçın önüne çıktı. İki kırmızı kart, iki penaltıya hükmetti. Ne verdiği ilk penaltı, ne de çoğu kart değerlendirmeleri doğruydu. MHK'yı buradan uyarıyoruz; "Adil olmayan, adalet dağıtmayan, hak yiyen bir hakem, nasıl bu ligde maç yönetir, sahaya çıkarılır?"

Ev sahibi haftası
Ligde 10. hafta tam bir ev sahipleri haftası yaşandı. Tribünlerin adeta bomboş olduğu bu haftada, 4 ev sahibi takım sahasında galip geldi. 2 deplasman takımı, Ordu ve Gaziantep BŞB deplasmandan 3 puan getirdiler. Ligde bu hafta 15 gol atıldı.

Diyar-Kartal rekoru
İki bordo-beyazlı İstanbul takımı golsüz berabere kaldılar ama bu maçta 7. defa berabere kalan Kartalspor inanılması güç bir istatistiğe de imza atıyor. Kartalspor bu sezon sahaya çıktığı 9. maçından 7. beraberliği aldı. Diyarbakırspor, Samsunspor'a da kaybederek 9. maçında 6. yenilgisini aldı ve sıralamada 16. sırada yer aldı.

Hoş geldin Akigo
Ligin yenisi Akhisar tam 10 hafta sonra "Oh be!" dedi. Giresunspor'u yenen yeşil-siyahlı takım 1. Lig'deki ilk galibiyetini almış oldu. Hayal kırıklığı yaratan Giresunspor'da ise mağlubiyetler serisi durmaksızın devam ediyor. Çotanaklar 9. maçında 7. yenilgiyi aldı.

Tavşanlı açıldı!
Bu sezon çıktığı 1. Lig'de önce acemilik çekip bocalayan Tavşanlı, şimdi rakiplerini tir tir titretiyor. Karşıyaka önünde iyi bir oyun sergileyen kırmızı-siyahlılar, 9. maç sonunda galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle 12 puana ulaştı. Karşıyaka için bu maç veya öncekiler için söylenecek çok fazla bir şey yok. Tek bir kelime ile özetliyorum: "Fiyasko!"

Büyük Altay!
Altay takımından yetişen, Altay'ın uzun süre kaptanlığını yapan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan'ın İzmir'de hiç yüzü gülmüyor. Son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle can sıkan Altay, güçlü rakibi Rizespor'u yenerek üzerindeki karabulutları da dağıtmış oldu. İlk 6 haftayı yenilgisiz geçen Atmacalar
son 4 haftada 2. defa yenildiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor