Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

05 Mart 2011 | Cumartesi

Zirvenin 4 atlısı!

Artık heyecanı anlatacak bir başka ifade yazmak yerine her hafta zirveye bir takım ismi yazmayı yeğlemek en doğru tarz olur. Umut veren, heyecan veren kıyasıya yarış hemen her hafta bir başka lideri bizlerle tanıştırıyor. Yeni lider Orduspor oldu. Şu yorumu artık sizler de biliyorsunuz; zirvede kimin ismi olacak, kim ileride, kim geride kalacak tahmin yürütmek pek akıllıca bir durum değil. En iyisi keyifle bu yarışı takip etmek, heyecana ortak olmak. Süper Lig'de görmediğimiz heyecanı Bank Asya 1. Lig'de görüyoruz. İşte zirve önümüzde. Orduspor geçen hafta 5. sıradaydı, bu hafta yeniden ilk sırada. Samsunspor'un bay geçtiği haftada Orduspor 1 hafta aradan sonra yeniden lider oldu. Zirvenin diğer ortakları ise liderle aynı puana sahip Samsunspor, Tavşanlı Linyitspor ve Mersin İdmanyurdu takımları. 8. sıraaki Gaziantep Büyükşehir takımı son iki hafta kaybetmesine rağmen zirveden sadece 3 puan geride bulunuyor.

Maç metre
Bu hafta 4 ev sahibi, 3 deplasman takımının galip geldiği; sadece bir maçının golsüz berabere bittiği; toplamda da 18 gol kaydının yapıldığı bir hafta oldu...

Kim ne yaptı?

Zirveye ortak Tavşanlı kendi evinde hiç kaybetmedi, evinde 4. kez yenilen Denizli dış sahada hiç yenilmedi. Son 6 maçında 1 gol yiyen Mersin son 4 maçında 12 puan topladı. Rizespor son 5 haftada tam 11 puan kaybetti. Gaziantep BŞB son iki haftada 6 puan yitirdi. Diyarbakırspor ikinci devre maçlarında sadece Altay'dan bir beraberlik aldı, diğer tüm maçlarını kaybetti...

Kopma yok

Lig ilerledikçe hemen herkes kopma olacak beklentisindeyken tam aksine kıyasıya bir yarış, puan yakınlığı var. İlk 4 sıranın sahipleri 37 puan ve averajla sıralanırken 8. Gaziantep BŞB onları 3 puan geriden takip ediyor.

Ordu geri döndü
Son 3 haftada kaybettiği puanlarla zirveden düşen Orduspor, Akhisar Gençlik'i 4 golle yenip derin bir oh çekti. Olası bir kötü sonuçta tüm zirve hesapları karışabilir, şehir ve takım içinde cızırtılı sesler artabilirdi. Maçta 2 gol atan golcü İbrahim Şahin hem tutukluluğunu attı, hem de haftaya damgasını vuran isim oldu.
Evinin horozu Tavşanlı!
Mustafa Akçay
'ın birazda espri ile söylediği "Ligde kalma hayalimiz gerçekleşsin sonra başka hayal kurarız" lafı gerçek oldu ve takımı ligde kalmayı garantiledi(!) Ligde kalma diye çıktığı yolda kendi evinin horozu olan Meteorlar bu yıl zor günler geçiren Adanaspor'u uzatmanın son dakikalarında bulduğu tereddütlü bir penaltı ile yenip iyice zirvenin eteğine yapıştı.
Bu maçta rakibine son dakika yenilen Adanaspor hem maçı, hem de hocası Osman Özdemir'i kaybetti.

Mersin Rövanşı aldı
Zirvede sessiz sedasız ilerleyen bir başka takımda 29 yıllık Süper Lig özlemli Mersin İdmanyurdu oldu. Son 6 maçta 1 gol yiyen kırmızı lacivertli takım, son 4 maçında da 12 puan toplamayı başardı. Adem Büyük son 3 maçında 4. golünü kaydederken, ara transferin en dikkat çeken ismi olmayı başardı. Kırmızı lacivertli takımın kaptanı Fatih Şen de son 2 haftada 3 gol atıp takımını güldürdü. İlk yarıdaki maçı Mersin'de 4-2 kazanan Denizlispor bu maçın rövanşında kendi evinde 2-1 kaybetti ve evinde 3.5 aydır galibiyete hasret. Horozlar evinde en son galibiyeti 7 Kasım 2010'da almıştı.

Hoca depremi

Bu hafta ligde tam bir hoca depremi yaşandı. Adanaspor, Erciyesspor, Akhisar Gençlikspor ve Denizli takımları aldıkları mağlubiyetler sonrası hocaları ile yollarını ayırdılar. Denizlispor'da Kenan Atik'in sorumluluğu sadece 1 hafta sürdü. Denizlispor'un başına Serhat Güller, Akhisar'ın başına Hamza Hamzaoğlu, Erciyesspor'un başına Ergun Penbe gelirken; Adanaspor'da altyapı sorumlusu Eyüp Arın işbaşı yaptı. Geçen hafta Turgut Uçar'dan boşalan KSK hocalığına ise Reha Kapsal getirildi.

Altay sürprizi
Altay
'ın ne yapacağı belli olmuyor. Topladığı 24 puanın yarısını içeride, yarısını dışarıda toplayan takım, son sürprizini Erciyesspor'a yaptı.
Bu galibiyet altta yer alan İzmir takımına derin bir nefes aldırırken Erciyes'i de ilk 6 yarışında geride bıraktırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor