Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

15 Şubat 2010 | Pazartesi

Bunu hak etmedi

Dünyada yenilen gollerin yüzde 75'i savunma hatalarından kaynaklanır, savunma hataları da genellikle gömülen savunmalarda olur. Manisa ürkmüştü, geriye yaslanıyordu. Bu, Fener'e karşı yapılabilecek en kötü taktik idi. Nitekim bunu gören Daumhem Alex'i, hem Topuz'u, hem Özer'i ceza alanına sokup, sürpriz gol adamı yaratmanın peşine düştü. Nitekim ben daha bu cümleyi bitireli 15 saniye olmuştu ki Baroni atıverdi. Baroni'ye oraya kadar gelme cesareti veren ise Manisa'nın korkaklığı idi. Fener'in bu maçta en büyük artısı ise Premier Lig'de bile zor göreceğiniz sayıda son çizgiye inip, ceza alanına top kesmeleri idi. Ayrıca ben ilk defa Fener'i bu kadar farklı hücum varyasyonu denerken görüyordum. Tek forvet arkası 3'lü hücumcu ile oynamanın birinci kuralı, arkadaki 3'lünün ceza alanı içine girme sayılarının artmasıdır. Topuz, Özer ve Alex bunu defalarca yaptılar. Emre, yine ligin en çok faul yapılan oyuncusu olarak aynı faullere maruz kalıyor, Manisa ise gitmeye niyetli görünmüyordu. İlk ataklarında golü atmaları , hele de bunu "Ligin en garip gol fırsatlarını harcayan adamı" İsaac ile yapmaları futbolun cilvesi idi.

Şans da yanınızda olmalı
2. yarı Manisa daha cesaretle başladı. Yiğit'in prangasındaki Alex yine de hücumda çokça olan arkadaşlarını topla buluşturuyordu. Kaleci İlker'in bir göz sorunu ile çıkması bir doktor olarak beni üzüyor, hiçbir sonucun insan sağlığından daha önemli olmadığını bir kez daha anlıyordum. Daum hamle yapmıyor, Deniz bile öne çıkmaya başlayınca Manisa, Fener savunmasının arkasında boşluklar buluyor ama Güven'in beceriksizliğine takılıyordu. 82'deki Gökhan hamlesi geciken bir hamle idi. Çünkü çift santrfora dönen takımda ceza alanına nerede ise gol ortası dışında tek orta gelmeden oyun bitiyordu. İsaac'in golü ise onun tüm maçlarını seyreden ve neleri kaçırdığını bilen biri olarak hem takdirimi kazanıyor ama hayretimi de önleyemiyordu. Gökhan Fener'e teselli verdi, o kadar. Kolay maç yok, şansınızın yanında olma gereği çok, Fener'in bu kayıplara tahammülü yok ama Manisa kaybı hiç hak etmedikleri bir kayıptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor