Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

26 Nisan 2010 | Pazartesi

Fener şampiyon

Yukardaki başlığı bu yazı için yazmadım.
Bundan yaklaşık 5 hafta önce Bursaspor 6 puan öndeyken ve herkes Fenerbahçe'nin hiçbir şansının olmadığını söylerken TRT'deki "İleri 3'lü" programında "Fener bundan sonraki tüm maçlarını iddiacı deyimiyle alt olarak kazanacak, Bursaspor peş peşe puanlar kaybedecek ve Fenerbahçe şampiyon olacak" dedim.
Spor yazarları arasında her şey bittikten sonra maçla ilgili yorumlar yapılır. Ben ise haftalar önceden belki de büyük bir riske girerek ve şahsıma yapılacak yüzlerce saldırıyı göze alarak "Fenerbahçe şampiyon olur" demiştim.
Ben bu yazıyı yazarken henüz Galatasaray-Bursa maçı oynanmamıştı.
Ama benim karakterim ve gazetemin bana verdiği güç, yürekli bir şekilde fikrimi açıklamak olduğu için haftalar önce söylediğim yukarıdaki başlığı bir kez daha yazdım.

ALEX'E MARKAJ YAPMADI
Gelelim maça... Attığı gollerin yüzde ellisini ortadan yaptığı ataklarla elde eden Fenerbahçe 25 ortanın sadece 4'üne kendinin vurabildiği bir maçta pozisyonları yine göbekten gelerek buluyordu. Türkiye'nin en fazla kafa golü yiyen takımına cuma günü programımda gösterdiğim şekilde duran topta kafayla gol atana kadar ise en az 6 tane kaçırıyor hatta ikinci yarıda Kasımpaşa'yı eziyordu.
Alex'e adam markajı yapmayarak ısırmayan bir takım olduğunu gösteren Kasımpaşa da mağlubiyeti hak ediyordu.
Avrupa Ligi'nin şampiyon adaylarının ortak özelliği hücuma giden orta saha adamı zenginliğidir. Elinde böyle bir kadro olmadığı için önce Aziz başkanın müdahalesi sonra Daum, Aykut uyuşması ve en önemlisi de sahada mücadele etmeyi başaran oyuncularıyla Fenerbahçe futbolda olmaz deneni başarmaya artık çok yaklaştı.
Önümüzdeki üç maçında yine 1-0 ya da 2-0'lık Fenerbahçe galibiyetleri izlemeye hazır olun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor