Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

28 Ocak 2012 | Cumartesi

Sow Fener'de neler yapacak

Sow, F.Bahçe'ye hayırlı olsun, 4 maçını statta canlı izlediğim Senegalli'yi sizler için yazdım.
1- En büyük özelliği, kaleyi her gördüğü yerden vuracak. Ceza sahası içi çoğunlukta olmak üzere, maç başına 3-4 şutunu izleyeceğiz.
Ama bu şutların çoğunluğunu Şükrü Saraçoğlu'nda atacak. ŞUT atmaktan daha önemlisi, şutlardaki isabet oranıdır. Sow'un şutlarının % 50'si bugüne kadar kaleyi tuttu. F.Bahçe'de de öyle olacak.
2- Kendisine maç başına ortalama 2 faul yapıldı bu seneye kadar. Bu rakam F.Bahçe'de artarak devam edecek. Bunun anlamı şu:
F.Bahçe rakip ceza sahasına yakın yerlerden çok faul kazanacak.
Ama özellikle deplasman maçlarında Sow'a daha fazla faul yapılacak.
3- Kaleye yakın olmayı, kale sahasından gol atmayı seviyor. F.Bahçeli oyuncular bol bol vuracak, dönen topları, kaleye 3-6 metre mesafeden Sow tamamlayacak.
BU sezon tam bir iç saha golcüsü idi. Takımının içerde attığı gollerin % 30'u ondan geldi. Bu nedenle Kadıköy'de 'goool' nidalarını Sow'dan sonra taraftar daha çok duyacak.
4- Aslında Rennes takımında gol atmak açısından o kadar da süper işler yapmamıştı ama ne olduysa geçen sene oldu ve tam anlamıyla coştu.
İlk 11'de çıktığı 36 maçın 18'inde gol attı, ki bu maçların % 50'sinde gol atmak demek oluyordu. Bu rakam ise bir golcü için mükemmel performans demekti. Zaten kariyerindeki en önemli soru işareti de bu. Güiza'nın korkutan istatistiği, onda da yaşanabilir mi? Kişisel görüşüm net: Hayır.
5- Gol attığı takımlara dikkat edin; PSG, Lyon, Marsilya, Bordo.
Yani Fransa'nın üst düzey takımlarının hepsine attı.
Dikkatimi çeken de bu.
Bana göre büyüklerin aralarında oynayacağı maçlarda daha çok golü olacak, Anadolu takımlarına ise arkadaşlarına attıracak. Bu arada Fransa Ligi'ndeki takımlardan 12 tanesine attığını unutmamak gerek.
6- Gol atmadan suskun kaldığı dönem 3-4 maçı geçmedi, bu anlamda F.Bahçe'de de ortalama 3 maçın 1 tanesinde rahatça atacağını söyleyebilirim.
7- Kaleye sırtı veya yüzü dönük oynayabiliyor. Hem sağ, hem sol ayağını kullanabiliyor, savunma arkasına hızla kaçabiliyor (Trabzon'a Avni Aker'de attığı golü hatırlayın).
SONUÇ: Aykut hoca, Sow ile birlikte ceza alanı içindeki beceri anlamında F.Bahçe'ye bir sihirli değnek değeceğini düşünüyor. Ben de Sow'un F.Bahçe'ye özellikle play-off'ta çok şeyler katacağını, 4 büyüklerin kendi aralarındaki maçlarda gol atacağını, diğer karşılaşmalarda asistleri ile ön plana çıkacağını ama yine de orta alanda Emre tipinde topu öne taşıyacak bir adama daha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor