Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

30 Nisan 2012 | Pazartesi

Fener inadı

Ligi 11 yıldır analiz ederim. 90 dakikada ortalama 30 faul yapılır. Ama bu maçın ilk yarısında tam 28 faul yapılmıştı. Maçı anlatan en önemli veri bu ve 3 duran toptan oluşan sonuçtu. Fauller Volkan'a dikiş attırıyordu.
Takımlar gergindi.
Bir gün önceki şeker gibi giden Trabzon-G.Saray maçından eser yoktu. Egemen, Topuz, Bekir, Fernandes en çok gerilenlerdi. Topuz ve 6 km ile ilk yarının en çok koşanı Gökhan gerildikçe sağ kanadı kullanamıyor, solda da Caner çok top kaybediyordu.
Alex'in pozisyonunda oynatılan Stoch, nasıl ve nerede oynayacağının kararını veremiyordu.
Sadece Baroni ve biraz da Semih pozisyona giriyordu. En büyük özelliği olan şutları ile 22 gol atmış Fener'in, sadece 4 şut atması da şaşırtıcı idi. Aynı şekilde yarı sakat Volkan'a da Beşiktaş sadece 4 şut atmıştı. Fener'in topla % 58 oranında oynaması da, "çok oynamanın kimseye faydası yok'' gerçeğini değiştirmiyordu.

Yerinde değişiklikler
İkinci yarıya Fener yine baskılı başlıyordu. İlk yarının en iyisi Selçuk, peş peşe pas hataları yapıyor.
Topuz'un takıma katkısı olmuyordu.
Duran topta ısrarla "alan savunması'' yapan Fener, bunu iyi beceremeyince golü Egemen'den yiyordu. Sonrası Aykut hocanın doğru değişiklikleri...
Stoch, frikikten Fener'in golünü atınca Bienvenu-Caner değişikliği ile sistem 4-4-2'ye dönüyordu.
Gökhan'ın ön direk koşusu ile aşırtma pratiği girince kornerden Egemen'in kendi kalesine attığı gol Fener'i rahatlattı. Beşiktaş'ın mücadelesi, F.Bahçe'nin zoru başarmasını engellemedi. Bu toplara girmem ama hakem gerçekten kötüydü. Bu sezon, bu kadar stres çekmiş F.Bahçe'nin buralara gelmesi büyük başarıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor