Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

22 Haziran 2014 | Pazar

ALAMANCIYIM

Arjantin'in İran karşısında dökülüp, Messi golüyle zor galip gelmesi , bu kupada herşeyin olabileceğini gösteren birçok örnekten biri idi. Almanya bu derslerle çıktı maça ama karşısında da bu turnuvanın, kanatlardan en hızlı gelen 3 takımından biri olan Gana vardı.
Almanlar, klasik santraforsuz, önde Müller'li , arkasında Mesut, Goetze ve Kroos'lu bir yapı ile hücumda dönerek oynuyor, topa daha fazla sahip oluyordu. Ama bu turnuvanın bir özelliği vardı. Topa daha fazla sahip olan takımların % 40'ı maçlarını kaybediyordu.
Gana'nın Atsu ve Ayew'i nedeni ile , zaten stoperden dönme olan 2 Alman beki öne fazla çıkamayınca, umduğundan az pozisyon bulan Almanlara karşı Gana'lılar kaleyi daha fazla buluyordu. 2. yarıda Goetze'nin golü aslında bir Klose style goldü. Ama , ilginç olanı, dünya kupası tarihinde hiç kafa golü atamayan Gana'nın golü Ayew'in kafasından bulmasıydı. Almanlar golü yiyince, ön alandaki adamlar baskı da yapmayınca,savunma arkalarına atılacak toplara karşı korumasız kaldılar ve bunun cezasını da Gyan kesti.
Ama, Schewensteiger ile arttırılan orta alan direncine katkıda bulunacak unutulan bir efsane vardı ve o , bu turnuvada gollerin % 21'inin atıldığı duran toplarda bir kale sahası kurdu idi. Girdi ve attı o adam, yani Klose.
2-2'den sonra müthiş goller kaçırdı Almanlar ama Gana da rakip kaleye gitmekten hiç çekinmedi. Turnuvanın en şahane maçlarından biri idi. Ben Alamancıyım ama bu Gana elenirse çok üzülürüm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor