14 Ekim 2010 | Perşembe

Helal olsun

F.Bahçe'nin Batman çıkarması günlerdir medyada konuşuluyor. Tabii muhalif kongre üyeleri arasında da gündem F.Bahçe'nin Batman'da oynadığı maçtı. "Başkan takımı babasının malı gibi kullanıyor. Kendi iş ilişkileri için koskoca F.Bahçe'yi patates tarlası gibi sahada oynattı. Alex'in ayağı kırılsa, başka bir oyuncu ciddi bir şekilde sakatlansa bunun hesabını kim verecekti?" diyorlar. Bir yere kadar haklılar tabii! Ancak Batman'da F.Bahçeli oyunculara ve F.Bahçe markasına olan sevgiyi görünce başkan Aziz Yıldırım'ın ne kadar doğru bir iş yaptığını eminim onlar da görmüştür. Futbol Federasyonu, Süper Lig takımlarını "zenginleştirirken" 2. ve 3. ligde bir sürü oyuncu boğaz tokluğuna oynuyor. Bu liglerde oynayan takımların taraftarları için F.Bahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük takımları şehirlerinde görmek bir hayal!

Türkiye, İstanbul değildir
Belediyelerin futbol takımlarından elini çekmesinin ardından bu liglerde büyük bir mali kriz baş gösterdi. Kulüplerin çoğu borç batağında, malzeme alacak, deplasmanlara gidecek paraları yok. Milyonlarca euro'ları Hiddink'e veren federasyon, Türk futbolunu Süper Lig'den ibaret sanıyor. Nasıl Türkiye; İstanbul, İzmir ve Ankara'dan ibaret değilse, futbolda sadece Süper Lig'den ibaret değil. Aziz Yıldırım yine büyük bir iş yaparak kamuoyunun dikkatini küçük bir şehrin, küçük bir kulübüne çekmeyi başarmıştır. Batmanlı'nın, Silopili'nin, Mersinli'nin büyük takımları canlı canlı izlemeye bizler kadar hakkı var. F.Bahçe'nin açtığı bu yoldan Beşiktaş ve G.Saray'ın da gitmesini temenni ederim. Quaresma, Guti, Baros Türkiye'nin sadece İstanbul'la sınırlı olmadığı görmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor