21 Mayıs 2013 | Salı

Var mısınız?

Devlet yardımlarıyla ilgili en son konuşabilecek isim olan Ünal Aysal'ın, Fenerbahçe'nin aldığı teşviklerle ilgili konuşmalarını hayretle izliyorum.
Devlet sayesinde "gecekondu" diyebileceğimiz Ali Sami Yen Stadı'ndan "kurtulan" ve stat gelirlerini eskisinden neredeyse 15 katına çıkaran G.Saray başkanı bu açıklamalarıyla hedef saptırıyor!
Bu ülkede devlet yardımı almayı en çok hak eden kulüp hiç şüphesiz Fenerbahçe'dir.
Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol, yelken, yüzme, atletizm, masa tenisi, kürek ve boks gibi birçok amatör branşa yatırım yapan sarı-lacivertliler, teşvikin, yardımın en fazlasını hak ediyor.    Hem takım hem de bireysel sporlarda onlarca sporcunun yetişmesi sağlanıyor. Bu sporcular uluslararası arenada başarı kazanınca hep birlikte alkışlamıyor muyuz? Spora hizmet etmek, onu geliştirmek Drogba'yı transfer etmekle olmuyor Sayın Aysal!
Fenerbahçe yıllardır kendi yağıyla kavruluyor. Devletten 5 kuruş yardım beklemeden stadını da, tesislerini de hep kendi öz kaynaklarıyla yaptı. Başkan Aziz Yıldırım, gelirlerin hepsini futbola yönlendirebilirdi.
Ama yapmadı. Hatta futbolun gelirlerini amatör branşlara paylaştırdı.
Tepkiler almasına rağmen spor kulüplerinin, -futbol kulüpleri demiyorum- bu ülkenin gençlerine karşı sorumlulukları var. Sadece Fenerbahçe'nin değil!
Hadi şöyle yapalım: Her kulüp ülke sporuna destek verdiği kadar devlet yardımı alsın. Var mısınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor