11 Temmuz 2013 | Perşembe

1 yıllık hoca!

Ersun Yanal geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında, "1 yıllık sözleşme, şampiyonluk için yeterli bir süreç" dedi. Ben meslek hayatım boyunca ilk kez bir teknik direktörün ağzından böyle bir cümle duydum!
Zira futbol kulüplerinde en önemli şey istikrardır. Uzun vadeli teknik direktör sözleşmelerinin her daim başarıya ulaştığını görüyoruz. Teknik adamın 1 yılda takımı şampiyonluğa ulaştıracağını söylemesi popülist bir yaklaşımdan başka bir şey değil! Takım elbette şampiyon olabilir, büyük başarılar kazanabilir.
F.Bahçe'nin hedefi zaten her zaman şampiyonluk. Ama kendisiyle 1 yıllık sözleşme yapılan bir teknik adamın kısa vadeli bir kontratı bu şekilde savunması düşündürücü. 1 yıllık hocaya oyuncuların da bakışı farklı oluyor. Yönetimin teknik direktöre güvenmediğinin göstergesidir kısa süreli kontrat.

Saha içinde kalırsa...
Futbolcu milleti cin gibidir! Ve emin olun bu durumu kullanmak isteyenler olabilir. Ersun Yanal'ın böyle bir ortamda kendini kabul ettirmesi ve oyuncuların üzerinde otorite kurması zor olacak gibi görünüyor. 1 yıllık plan 1 yıl şampiyon yapar ama istikrar F.Bahçe'nin geleceğini kurtarır. Fenerbahçe'yi yine zor günler bekliyor. Şike soruşturması, UEFA'nın kararları önümüzdeki sezon çokça konuşulacak.
Yanal, "Biz saha içerisinde kalacağız" diyor. Aykut Kocaman hem saha içi hem de saha dışı birçok şeyle uğraşmak zorunda kaldı. Yanal ne kadar saha içinde kalırsa başarısı o derece artar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor