14 Eylül 2015 | Pazartesi

Altın kural!

Seyretmediğim maçlar oldu elbette ama sanırım haftanın en zevksiz, pozisyonu en az maçını izledik. Bunun başlıca sebebi iki takımın orta saha oyuncularının kreatif değil, mücadeleci özelliğe sahip olmalarıydı. Diego'nun yokluğunda orta sahayı Ozan- Meireles ve De Souza'dan kuran Pereira, Van Persie'yi sağ kanada attı.
En önde oynayan Fernandao, neredeyse maçı kaleye şut çekemeden tamamlayacaktı.
Bir kere şunu söyleyelim; Fernandao alıp gidebilen, çalım atabilen bir forvet değil. Eğer kanat ortalarıyla beslenmezse her daim etkisiz gözükür. "İşçi arılarla" dolu Fener orta sahası ona istediği topları atamayınca, sadece orta sahaların kör dövüşünü izledik! Şunu herkes bilsin; Kasımpaşa iyi bir takım. Buradan 3 puan almak gerçekten kolay değildi.

Volkan'la başlamalıydı

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri top rakipteyken sürekli pres yaparak, Fenerbahçeli oyuncuların rahat top kullanmasını engelledi. Vitor Pereira'nın bu kadar "sağlamcı" bir kadroyla sahaya çıkmasını anlayabiliyorum.
Zira sakatlıklar dolayısıyla; bir yedek bir de çakma stoperle oynamak zorunda kaldı. Yani tercihini önce gol yememekten yana kullandı.
Eleştireceğimiz nokta ise: Persie'den kanat oyuncusu yapmaya çalışacağına Volkan Şen'le başlamak daha iyi olmaz mıydı? Pereira sürekli oyun formasyonunu değiştirip futbolcularının kafasını karıştırıyor.
Hangi dizilişte ve sistemde oynayacağına karar veremedi.
Oysa doğruyu bulmak kolay.
Altın kural:
Her oyuncuyu kendi yerinde oynatacaksın.
Macera arama.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor