01 Kasım 2010 | Pazartesi

Sıkıntılı bir maç daha

Rakip Sivasspor zayıf olunca ve maçın hemen başında Beşiktaşgolü bulup, devreyi de iki farklı önde kapatınca maçın seyir zevki de değişmiş oldu. Haftalardır, "Beşiktaş maçı erken koparamıyor" diye yazıyor ve siyah-beyazlıların hep geriden gelip maçı kurtarma planları üzerine değerlendirme yapıyorduk.
Ancak bu durum, dün geceki maçta biraz olsun değişti. Maçın hemen başındaGuti-Üzülmez-
Bobo
kombinasyonuyla izlediğimiz gol, hazırlanış bakımından mükemmeldi. Guti'nin tekrar devreye girmesi Beşiktaş'ta aksayan birçok şeyi değiştirecek gibi. Nitekim dün gece de böyle oldu.
Bir de Q7'nin yakın zamanda dönecek olması, uzun zamandır istenilen Beşiktaş'ı gösterecek gibi.
Ama şu iyi bilinmelidir ki,koskocaBeşiktaş iki oyuncunun futboluna kalmış durumda.

Bu futbol mantalitesi ile zor
Dün gece Guti'nin ilk devrede oyuna verdiği ağırlık olsun, attığı isabetli paslar olsun, diğer oyuncuların bile oyun anlayışını değiştirdi.
Açıkçası İspanyol oyuncu, bir maestro edasıyla takımı yönetti. Fakat bunda Guti'nin ne kadar katkısı varsa, bir o kadar da Sivasspor'un etkisiz ve güçsüz oyunu da etken rol oynadı.
Ancak ikinci devre işler değişti. İlk devrede seyrettiğimiz Beşiktaş gitti, geçtiğimiz haftalarda izlediğimiz Beşiktaş geri geldi.
Siyah-beyazlılar, ilk devrede forse ettikleri oyunu maalesef ikinci yarı devam ettiremediler. Necip'in inanılmaz hatasında yenilen gol, yine Beşiktaş'ın sıkıntı yaşamasına neden oldu.
Belki Holosko'nun sahada gezinmesinden dolayı oyundan çıkarılması doğru bir hareketti ama, yerine Nihat'ın alınması bence son derece yanlıştı. Artık sorulması gereken soru şu. Bu futbol mantalitesiyle Beşiktaş nereye kadar devam eder ?. Bence fazla bir yere gidemez.
Çünkü ilk devrede oynanan oyun, maçın tamamına yansıtılmadığı sürece istenilen Beşiktaş'ı görebilmek zor görünüyor.
Zira oynadığınız rakip, ligin dibine demir atmış bir takım ve sen bu takımı zar zor geçiyorsun.
Hatta ve hatta maçın son 10 dakikasında kalende pozisyon üzerine pozisyon veriyorsun.
Bu daBeşiktaş'ın ismine hiç mi hiç yakışmıyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor