05 Ekim 2019 | Cumartesi

Topla kendini Ersun

Enteresan bir Süper Lig maçı izledik. İlk yarı F.Bahçe'nin bariz bir üstünlüğü var oyunda ama nereye kadar. Ceza alanına gidiyorlar, orada gereğini yapamıyorlar Aslında Antalyaspor, Fenerbahçe'nin arka tarafına ilk yarı 1 defa gitti ve gol buldu. Başka gitmeyince F.Bahçe'nin arkasına, bu kez F.Bahçeli oyuncular bütün enerjilerini hücumda kullandılar.
Bu da Antalya'nın çok baskı yemesine neden oldu.
Ama bir hata yaptı sarı-lacivertliler; topu taç çizgisi tarafından aut çizgisine kadar indirip orta yapmadılar.
Ceza alanı çizgisinin sağ ve sol dışından yaptılar. Böyle olunca da Antalyaspor defansı, bütün Fenerbahçeli futbolcuları önüne alarak kafaya çıktılar. Yani cepheden çıktılar.
Halbuki bu tarz defansları geçmen için aut çizgisine kadar inip orta yapman lazım. O zaman defans oyuncuları hem öne bakacak, hem de arkaya bakacak. İşte o arkaya bakarken işi bitirme şansın var.
İkinci yarı bu kez Antalyaspor oyuna çıkmaya başladı. Ve öyle güzel çıktılar ki, inanılmaz gol pozisyonları yakalardılar. Bir de topu bencillik yapmayıp ilk pozisyonda kullansalar, en az 2 net gol pozisyonları daha vardı.
F.Bahçe çok baskılı olmasına rağmen net gol pozisyonları yakalayan taraf Antalyaspor oldu.
Hele de Yanal sonlarda sadece hücumu düşününce, sarı-lacivertlilerin defansı iyice açık vermeye başladı.
Yalnız şunu belirtmekte fayda var.
Bu F.Bahçe kadrosu, kötü bir kadro değil. Ve bu tip golleri yiyorlarsa, Ersun aynaya bakmalı ve çok seri hareketlerle kendisini toparlamalı.
Yani Ersun, sakat futbolcuların arkasına sığınmamalı artık.
Bu hafta öyle bir beyanat verdi ki; yani 'G.Saray iyi takım' diyor, bunu derken şunu demek istiyor: 'Biz iyi bir takıma karşı oynadık, hem de iyi oynadık!' Ama hepimiz seyrettik, geçen hafta ikisi de kötüydüler.
Fenerbahçe'nin yediği golde stoperlerin zavallı halini görmemek mümkün mü? Beyoğlu'nda adamı böyle rahat gezdirmiyorlar, mutlak birine çarpıyorsun. Golü atan oyuncu öyle geldi geçti defansı...
Hakem kararlarına gelince. İlk yarı enteresan pozisyonlar var. Mesala Emre'ye bir bastılar, bir de yandan vurdular bileklerine. İkisinde de sarı kart kullanmadı hakem Antalyalı oyunculara. Muriç, hem rakibinin ayağına bastı bir pozisyonda, hem de rakibinin baldırına tabanını geçirdi.
İki sarı karttan da atılabilirdi, direkt kırmızıdan da!
F.Bahçe hücumunda Antalyalı oyuncunun koluna gelen top, bence penaltı! Defans oyuncuları bu tarz pozisyonlarda ellerini arkaya alarak hareket etmeliler veya durmalılar.
Hakem yorumunu öyle yaptı, VAR'daki Fırat Aydınus da öyle yaptı.
Peki hakemler acaba ikinci yarıya dikkat ettiler mi. Büyük ihtimalle teknik direktör Bülent Korkmaz, bu tip toplarda futbolcularını uyarmış olmalı ki, aynı pozisyonlarda bütün Antalyalı futbolcuların elleri hep arkalarında, kalçalarındaydı.
Bakınız, dün gece sahanın en iyi adamlarından biri Fenerbahçe'nin kalecisi Altay'dı... Bu neyi gösteriyor?
Antalya'nın da gol pozisyonlarında etkili olduğunu! Ama ben bir şeyi anlayamıyorum. Bu yaştaki bir kalecisi Şenol niye Milli Takım'a almaz, çözemiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor