18 Mayıs 2009 | Pazartesi

Derbi kazanılmalı

Beşiktaş son maçındaki kadrosundan sadece Ekrem-Zapotocny değişikliğiyle sahaya çıktı. Üç forvet, artı Ceyhun'la oynayan Ankaragücü karşısında doğru bir stratejiydi bu. Böylece, Ankaragücü'nün yüksek toplarla pozisyon bulmak istediği belli oldu. Jaba gibi hızlı bir oyuncunun Beşiktaş'a karşı oynamamış olması Ankaragücü adına ciddi bir hataydı. Beşiktaş adeta 1-0 önde başladığı maçta geriye fazla yaslanarak Ankaragücü'nü gole davet etti. Başkent ekibi de bu ikramı reddetmedi ve beraberliği sağladı. Ancak Beşiktaş bu beraberlik golüne çok çabuk cevap verdi. Bu da takıma olumlu yönde etki etti. Yusuf'un çok etkisiz göründüğü anlarda özellikle Tello ve Ernst, Beşiktaş'ın maça asılmasını sağladı. Rüştü'nün hatalı yediği gole rağmen savunma bloğu oldukça dirençli ve iyi bir günündeydi. İbrahim Toraman ile Gökhan Zan kusursuz oynadılar.

Denizli'nin ustalığı
İkinci yarı Hikmet Karaman yanlışından dönüp Jaba'yı oyuna aldı ve Ankaragücü bu hamlesiyle Beşiktaş'ı sürekli tehdit etti. Jaba ile girilen üç pozisyonun gol olmaması Beşiktaş adına büyük şanstı. Beşiktaş ikinci yarı sahada sadece savunmasıyla ve çok iyi savunma hamleleri yapan Cisse ile ayakta kaldı. Sonrasında Mustafa Denizli çok doğru bir hamle yaptı ve kötü oynayan Yusuf'u çıkarıp Ekrem'i aldı. Ekrem'in üst üste getirdiği iki toptan ikincisi gol olunca Beşiktaş istediği üç puanı da almış oldu. Maçın geneline baktığımızda Mustafa Denizli'nin hem stratejik anlamda hem de oyuncu değişiklikleri anlamında Hikmet Karaman'ı alt ettiğini söyleyebiliriz. Beşiktaş haftaya Galatasaray ile çok zorlu bir maç oynayacak. Puan cetvelindeki güçlü takımlara karşı zorlanan Beşiktaş'ın Galatasaray maçında çok yüksek tempolu ve agresif oynaması gerekiyor. Kartal'ın rakibine futbol oynamak için yer ve zaman bırakmaması gerekiyor. Beşiktaş, derbi fakiri özelliğini mutlaka kırmalı. Son haftaların en çok maç yöneten hakemi Tolga Özkalfa, başarılı bir yönetim gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor