14 Aralık 2009 | Pazartesi

Yorgun Kartal

Manisaspor sınavı öncesinde Fenerbahçe'nin "Başkan" açıklaması destekli galibiyeti, Galatasaray'ın 3 puanı 3 golle almasının ardından Beşiktaş'ın karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibini ısıracağını düşünmüştüm. Ama ben kendi kendimi ısırdım. Manisaspor'un futbol oynamayı düşünmesi maçın güzelliğini artırdı. İlk bölümde İsmail ve İbrahim Toraman'ın hücumu düşünen anlayışları Beşiktaş'ı biraz daha iyi gösterdi. İsmail dün gece hem hücuma çıkışlarda hem de savunmada önemli işler yaptı. Savunmanın diğer kanadından da Toraman'ın desteği, özellikle duran toplarda kendini hissettirmeye başladığında Beşiktaş'ın golü geldi. Golün ardından da Beşiktaş'a geldiğinden bu yana ilk kez adamını kaçıran Ferrari'nin hatası ile 1-1 oldu. Eşitliğin ardından Kartal'ın baskısının artacağını düşünenler yanıldı. Ege temsilcisi oyuna ağırlığını koydu ilk yarının sonuna kadar skoru korudu. İkinci yarıda ise Beşiktaş'ın en çok övündüğü takım savunmasından eser yoktu.

Eski günlerini arattı
Manisasporlu futbolcular bir uzun topla Rüştü'nün karşısında buluyordu kendilerini. Bravo Mesut Bakkal ve öğrencilerine, biraz sert oyun Beşiktaş'ı yıldırıyor işte. Orta sahadaki Ernst ve Fink'in hücum bölgelerinde sıkıntı yaşamaları -ki bunda Manisaspor'un inanılmaz etkisi var- siyah-beyazlı takımın eski günlerini aramasına neden oldu. Aslına bakıldığında teknik direktör Mustafa Denizli'nin de oyuncu değiştirmek dışında yapacağı bir şey yoktu. Saha içindeki futbolcuların birçoğu kötü oynayınca sonuç kaçınılmaz olur. Denizli, CSKA maçında oyuncu değiştirmek için 65. dakikayı beklemişti. Yine aynı senaryoyu yaşadık. Bu kez 70. dakikada ilk oyuncu değişikliği geldi. Tello- Nobre değişikliği yorgun Manisaspor'un disiplinini bozar düşüncesi ile yapıldı belli ki ama nafile. Yorgunluk ve bıkkınlık Beşiktaş'ı bu hale getirdi. Acil çözüm gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor