18 Mart 2011 | Cuma

Anahtar cesarette

Zico' nun son Galatasaray maçını anlattılar. Elinde soda şişesi ile soyunma odasına girmiş.
Masasına oturup ayaklarını uzatmış.
Bir yudum içtikten sonra; "Zaten kazanacağınız bir maç için neden bu kadar heyecanlanıyorsunuz ki" demiş oyuncularına.
Zor günlerin aynası liderlerdir. Bu nedenle Fenerbahçe'nin kazanmasının anahtarı da takımın liderinin yüzünde duruyor.
Artık Aziz Yıldırım mı dersiniz, Aykut Kocaman mı yoksa Alex mi?
Muhtemelen de üçü birden.
Maç öncesinden Samandıra'da, kafile geldikten sonra Türk Telekom Arena'da, sahaya çıkmaya hazırlanırken soyunma odasında yüzlerine cesareti asmalılar.
Kadıköy'deki geçen 10 yılda devamlı kazanırken, rakiplerinin yapamadığını yapmalılar.

* * *
Serkan Ok
Geçen sezon, İstanbul BŞB maçında, tabir-i caiz ise "kabak gibi" iki ofsaytı atlayarak, iki gole neden oldu Serkan Ok. Fenerbahçe yönetiminin tepkisini çekti ve o günden beri de maçlarına verilmiyordu. Ahmet Çakar bunu gündeme getirdi, Ok ilk maçta sahada.
Bu karar MHK'nın cesareti mi, yoksa bu kritik maç öncesinde gereksiz bir risk mi diye düşünürken, maçı yönetecek üçlünün geçen hafta Güngören'de görev yaptığı anlaşıldı.
Yani; tüm hakemlerin değişmez yardımcıları var. Her maça birlikte gidiyorlar. Birbirlerini tamamlayıp, en az hata yapmaları için bir yöntem oluşturulmuş.
Demek ki Serkan Ok'un bu maça yardımcı olarak çıkacağına zaten bir hafta önce karar verilmiş.
MHK'nın Fırat Aydınus'u en fırtınalı haftada itina ile Süper Lig'den uzaklaştırılması, zorluk derecesi düşük bir maçta antrene etmesi zaten geçen perşembe derbiyi kimin yöneteceğini de ortaya çıkarmıştı.
Sonuçta dev derbi için ortada mantıksız bir çekişme yok.
Bir plan var.

* * *
Niang&Semih&Alex
Emre Belözoğlu'nun yokluğunda, Aykut Kocaman orta sahayı şekillendirmeye çalışıyor. Çünkü Cristian Baroni kararı verirse, öndeki iki yabancısı; Dia ve Stoch ilk 11'de oynayamayacak. Analizleri yapacak ve alternatifleri arasından performansları ölçüp seçimini bize sunacak. Biz bir hatırlatma yapalım. Niang-Semih- Alex üçlüsünü iki maçta denedi. Lucas Neill gibi savunmada çok sorun yaratmayacak bir sağ beke karşı oynayacak. Niang'ı yine bu kulvarda oynatarak, ilerde top tutup, duvar görevi yapabilecek Semih ile Emre'nin takıma kattığı pas kalitesini yakalayabilir. Sahadaki her oyuncunun aklında önce 'tedbir' olacağını düşünerek, son vuruşu yapacak oyuncularının
en az hata yapanlardan seçmesi de bir stratejidir.

* * *
Rastlantı mı kader mi?
Yurt dışında yaşayan bir Fenerbahçeli taraftar bugünkü derbinin "falına" bakmış. Ersin Kılıç'ın mesajını yorum yapmadan sizlerle paylaşmak istedim: Galatasaray ile ilgili bir istatistik vermek istiyorum. İddaa'da Galatasaray'ın Oranı: 2.60 Bilet Fiyatı: 60 lira Kazanınca Puanımız: 60 Attığımız Gol Sayısı: 60 Unutulmaz Skor: 6-0 Galatasaray 28 gol atıp 32 yemiş... Toplamı 60 Bütün bunlar BİRER RASTLANTI MI, YOKSA KADER Mİ?

* * *
Bu seyirci maç kazanır mı?
Yine Kadıköy'e geri dönelim.
Fenerbahçe evindeki derbileri kazandı.
Çünkü derbi oynamasını bilen bir taraftarı vardı. Yönetim çoğu zaman bilet fiyatlarını yüksek tuttu. Ama derbilerde hep makul fiyatlar açıkladı, hiçbir zaman ortalama 200 lira olmadı.
Galatasaray yönetimi bu stratejiyi taşımıyor. Maçı önemli bir gelir kapısı gördüler. 60 liralık en ucuz biletler kale arkası.
Tribünlerinin ise çoğunu zaten kombine olarak satmışlardı. Tribün seyircisi için 200 lira çok büyük bir rakam. 20 bin kombine sahibini bir kenara bırakalım, kalan 30 binin ne kadarı derbiyi oynayacak, ne kadarı seyredecek?
Başlıktaki sorunun cevabını maçta alacağız. Bu seyirci maç kazanır mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor