14 Ocak 2012 | Cumartesi

Fenerbahçe can suyudur

F.Bahçe taraftarı net tavrını günler öncesinden koydu. Şike yapmaya veya teşvik primi vermeye teşebbüs bile edilmesi halinde, yapanların mensubu olduğu kulüplere küme düşme cezası getiren bu maddenin değişmesini istemiyorlar.
Birçok konuda çok onurlu duruyor Fenerbahçe taraftarı.
Öncelikle "kıyak" yapılmasını kendilerine yedirmiyorlar. "Eğer bir şey varsa cezasını çekelim, kimseye minnet etmeyelim" ortak mantığındalar.
Kimsenin içine sindiremediği nokta şike ile anılan kulüp olmak. Geçmişe bakıldığında daha net örnekler varken, böyle bir soruşturma ile karşılaşan ilk kulüp olmanın şaşkınlığındalar.
29 yıldır kazanılamayan kupada beş final kaybetmişler. İki şampiyonluğu son haftadaki beraberlikler ile kaçırmışlar.
Bu kadar travmanın ardından, şimdi küme düşebilecekleri ama birilerinin bunu önlemek için çalıştığını görüyorlar.
Herkes dik duruyor. Ama bir de madalyonun öbür yüzü var.
Fenerbahçe bu ülkenin lokomotif takımı. Bütün dinamiklerin içinde yer alan, ekonomik olarak da, sportif olarak da liderliği üstlenen, çarkların dönmesi için vazgeçilmez hale gelen bir sembol.
Böyle bir yaşam suyunun kesilmesi demek, Türkiye'de futbolun ve diğer sporların da can çekişmeye başlamasıyla aynı anlamı taşıyor.
Fenerbahçe'nin değerini iyi bilenler, bütün bu alternatifleri de iyi hesap ediyorlar. UEFA dahil. Bu yüzden hukuk mücadelesi kulübe veya camiaya karşı değil, eğer yaptılarsa bu soruşturmanın içinde yer alanlara karşı yönlendiriliyor.
Yani Fenerbahçe ile yola devam etmek, formaya gönül verenlere değil, o formanın gölgesinde serinlik bulanlara yapılacak bir "kıyak" olacak.
Ve yine eğer... Bu soruşturmadakiler, şampiyon olmak için yapılanlardan dolayı "suçlu" bulunurlarsa, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü şampiyonluk büyüklüğü değildir" diyerek, 104 yılı özetleyen İslam Baba'ya ahirette, bu ülkü ile yaşayanlara da, bu hayatta hesap verecekler.

GOLLER ALDATMASIN

Bienvenu, Konya Torku maçında çok şık üçleme yaptı. Maç boyunca verdiği bir pas, kendine veya arkadaşlarına hazırladığı tek pozisyon olmadı. İkinci Lig'de (aslında üçüncü), grubunda 12. sırada olan bir takıma karşı, bu gollerle birlikte moral bulması önemliydi.
Çünkü biz dahil eleştireni çok.
Umut keseni daha çok.
Bienvenu, hepimizi yanıltmak zorunda. Bu performansını
Süper Lig'e taşımalı. Yapamazsa, Türkiye 2. Ligi'nin önemli golcüsü olur ve Bank Asya ekiplerinin takibine girer.

STOCH'UN ÇIKIŞI
Fenerbahçe'ye gelen her teknik adam Alex'e alternatif bulmaya çalıştı. Kimler denenmedi ki... Daum Appiah'ı, Zico Deivid' i, Aykut Kocaman Özer'i ve Sezer'i denedi bu bölgede.
Hiçbiri tutmadı.
En son Stoch oynadı. Rakibin gücünü bir kenara alırsak, çok iyi performans gösterdi. Sahanın her bölgesine koşmaya çalıştı, hücum prese katıldı, pas almak için alternatif yarattı, araya oynadı.
Bir Alex daha bulamazsınız.
Ama geçen dönemde, Alex'in yokluğunu en aratmayacak oyuncu gibiydi Stoch.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor