05 Nisan 2012 | Perşembe

Kanunu uygulayın

Trabzon'da alınan skor unutuldu. Yine masa başı maçları devam ediyor.
Olaylar çıktı. Hakaretler edildi. Ve bunun sorumlusu olmayı kimse kabul etmedi.
Her kulübün bu gibi durumlarda refleksleri aynı. Önce "orada da benzerleri yaşandı" deyip, kendi yaptıklarını önemsiz kılmaya çalışıyorlar, sonra da "bu yapılanlar bizim taraftarımıza mal edilemez" diyorlar.
Yıllardır aynı sözler, klişeleşmiş demeçler ve sürekli tekrarlanan benzer hadiseler.
Bunların önüne geçmek için yeni bir yasa yapıldı. Cezalar ağır bulundu, hafifletildi. Yasa, kolluk güçlerine müthiş yetkiler veriyor. Tek yapmaları gereken, olay çıkaranları tespit edip, delilleyip, hakim karşısına çıkarmak.
Yasa hakimi olayın karşısına getirerek, eskiden idari olan cezaların ciddiyetsizliğini de yok etti. Hakimin kararı, sicile işleyecek çünkü.
Ve hapis cezalarının paraya çevrilemediği bir yasa bu.

BURSA'DA TEK OLAY OLMADI
Trabzon'u konuşuyoruz ama derbi öncesi Beşiktaş taraftarının, kadınların basketbol maçı sırasında Fenerbahçe ve Galatasaraylıların da yaptıkları ortada.
Spor Büro, Fatih Terim'in yaralanmasına neden olanları bir-iki gün içinde tespit etti ve dosyalarını açtı.
Ama saydığımız diğerlerinde, her şey herkesin gözleri önündeyken, daha hakkında işlem yapılan var mı, bilmiyoruz.
Bu işler yapanın yanına kâr kaldığı sürece devam eder.
Kolluk güçleri olabiliyorsa müsabaka sırasında, olmuyorsa stadyum çıkışında, ama olayın sıcaklığı sürerken, şiddete karışanlara yaptırımı uygulamalı.
Burada oransız güç kullanımından bahsetmiyoruz. Kameralara yansıyan görüntüler ile kaçışı olmayacak el koymalar kastettiğimiz. Bir sonrakinde kendisi yaparsa, başına geleceği gören, bir daha bu işlere kalkışmaz.
Bursa-Beşiktaş maçı öncesinde çıkan olaylar, yapılan tutuklamalardan sonra, bu sene Bursa'da tek bir saha ve seyirci olayı olmadı. Çünkü Bursa valisi ve emniyeti gerekeni tavizsiz yaptı. Şimdi sıra diğer kentlerimizin emniyet güçlerinde.

KOCAMAN PLAN
Geçen sezon biterken Aykut Kocaman, başkan Aziz Yıldırım'a, artık kendi yıldızlarını yetiştiren takım olmaları gerektiğini anlattı. Bir noktaya kadar ikna da etti. Kocaman bu toplantıda, "Bu transfer harcamaları ile iki sene sonra uçurumun kenarına geliriz" diyordu.
Plan basitti; her sezon altyapıdan iki oyuncu A takım kadrosuna gelecek.
Bir-iki sezon sonra takımın iskeleti hem yerli oyunculardan oluşacak, hem de satış değeri olan ümit vaat eden yabancılar kadroda yer alacaktı.
Olmadı.
Çok iddialı hazırlandıkları bir sezon daha başlamadan, tüm planlarını ötelemek zorunda kaldılar.
Şimdi rüzgar dindi.
Kulağımıza gelenler, bu planın tekrar revize edildiği ve yeni transfer politikasının Aykut Kocaman'ın istediği şekilde oluştuğu yönünde.
Fenerbahçe yorganı tersyüz etmekten vazgeçti, yenisini hazırlıyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor