03 Temmuz 2011 | Pazar

Aslanlı Yol'da yürümek

Tören tam bizlik... Töreni/takıyı severiz biz. Gözyaşımız akar, marşlar eşliğinde karşılarız yeni geleni... Duygusal milletiz. Bir yaprak düşer yan bakış alır götürür bir yerlerimizi... Gerçi Ali Dürüst "Fatih Terim'e hoş geldin demek biraz yanlış olacak.
O zaten ev sahibi!" dedi ya... Törenin sihirli sözcüğü buradaydı işte. Fatih Terim de "1974'ten beri buradaydım!" deyince o duygusal atmosfere uygun cümlelerden kurulacak paragraf da tamamlanmış oldu.
Üçüncü Fatih Terim döneminin sihri Sayın Terim'in 'sütten ağzı yananların yoğurdu üfleyerek yediği!" gerçeğine nazire yaparcasına imzaladığı sözleşmede aslında.
Karşılıklı fesih hakkı var anlaşmayı imzalayan tarafların. Dürüst; "Teklif götürmedik 'Düşünür müsün?' diye sorduk!" diyor. "O buranın gerçek ev sahibi!" diyor ama iki taraf rahatsızlık anında fesih yapacak yetkiyi de istiyor.

Küme düşmek mi?

Evlilik sözleşmeleri var şimdilerde. Bu ve buna benzer nedenlerle taraflar! Bir anlaşmazlık halinde o imzalı metni dikkate alan bir 'muhakeme'den geçecekler. Gönül ve tarih bağlılığı yerine 'imzalı anlaşma.' Böylece herkesin içi rahat edecek. Gönül ve tarih bağı rahatsız edici duraklarla dolu çünkü... Hisse senetlerinin cirit attığı bir sektörde çağcıl bonolar hissi, senetlere tercih ediliyor. İki taraftan -ki ev sahibi olanlar aynı tarafta ise aynı evde oda kirası olmaz- biri yani Fatih Terim anlaşmasına bir de her yıl tekrar oturulup konuşulma isteğini dipnot olarak düşmüş. Aynı tarafta olmayanların kaygılarını seziyorum. Fatih Terim "Florya bir 'Aslan Yuvası' olacak biz de 'Aslanlı Yol'dan yürüyeceğiz!" demiş açıklamalarının bir yerinde.
Beni en çok orası çarptı. Yaralı Aslan. Yol mu? O yol engebelidir, sarptır.
Bnu en iyi Fatih Terim bilir. "Her şey olabilir!" demiş Terim... Örneğini de River Plate'in küme düşmesiyle dile getirmiş.
Her şey olabilir evet. Sadece bu olamaz işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor