15 Kasım 2011 | Salı

Burası Türkiye

Fatih Terim'in Karabük maçı dönüşü futbolcularına karşı sarfettiği sözlere dönelim: "G.Saray büyük bir takımdır. Bu takımda oynamak çok zordur. Herkes bunun bilincinde olmak zorunda!" Bu duygunun nasıl bir şey olduğunu en iyi bilenlerden biri kendisi. Neler söylemek istediğini anlamak için kafa yorulması gereken sözler bunlar. Bir tarihi çağrı yapıyor Fatih Terim. Aklınızı başınıza alın beyler diyesiydi Terim.

Kadroya bakınca ne anlatmak istediği ortada aslında. Defansta -geçen gün oynanan Benfica hazırlık maçında- yer alan isimler yeni; Ufuk, Ceyhun, Semih, Çağlar… Orta sahasında Ayhan ve diğer eskiler, forvette ise en yeniler… Kadro bir kafa karışıklığını -hadi biraz ileri gidelim bir çaresizliği- anlatıyor aslında. Ujfalusi ve Melo belki bu kadronun en gediklileri gibi... Defansta Gökhan ve Servet yok, orta saha zaten ıssızlar ovası, forvet ki kifayetsiz alanı sarı-kırmızılı armadanın.

Kadro rahatsızlığı
Sonuç bir hazırlık karşılaşması için çok da önemli değil diyebilirsiniz, eldeki futbolcular için bir 'görücü' olanağıdır diyebilirsiniz; 'milli takıma giden oyuncular' diyebilirsiniz ama Galatasaray'ın 'olmayan isimlerinin olduğu kadro'görüntülerinin de iç rahatlatan hali yok.

Bu kadar ümitle başlayıp ama bu kadar çaresiz kalınan çok sezon yok Galatasaray'ın 'müsabaka' süreçlerinde.

İşte bu ve benzeri gerekçelerle Fatih Terim'in bir süper lig kapışmasının hemen bitiminde futbolcularına hitaben söylediği sözler bir başka tarih ve gelecek vurgusunu da içeriyor/taşıyor bir anlamda… E işte 'söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı!' Burası Türkiye…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor