14 Aralık 2009 | Pazartesi

Yavaş yavaş

Trabzonspor'da bir düzelme olduğu kesin. Aynı oyunculardan kurulu ama daha arzulu, daha çok pas yapan ve kazanmak isteyen bir takım var artık sahada. Oyuncular yaptıkları işi yeniden sevmeye başlamışlar. Karşılığını da alıyorlar. Geçen haftanın tam benzeri bir takım vardı Denizli'de. Çok iyi bir ilk yarı oynayıp golü de buldular. Alanzinho'nun hevesi ve katkısı giderek artıyor. Göze hoş gelen bir oyun sergileniyor. Belirgin aksaklıklar yine Umut'un son vuruşları ile Colman'ın ara sıra ortadan kaybolmasında. Bir de kale hâlâ soru işareti. Ayağına yeterince hakim olamayan Onur, savunmasının arkasına düşen toplarda da kalesini hiç terk etmeyerek kendince garantili ancak takımı için sıkıntılı bir tarzı tercih ediyor. Güneş'in pozitif enerjisi olumlu gelişmelerdeki temel etkendir mutlaka. Şenol hocanın oyunu okuması, oyuncu değişiklikleri ve görev dağılımına müdahaleleri hep makul. Yorulanı, aksayanı iyi ayıklıyor gibi.

Fark yaratacaktır
Colman ile Alanzinho'nun birlikte iyi oynadığı bölümler artabilirse, bu ciddi hoca ve hocasına inanan kadro çok iş yapabilir Türkiye'de. Denizlispor çok kötü bir sezon geçiriyorsa başlıca nedeni fizik güçlerindeki eksiklik. İkili mücadelelerde üstünlük sağlayamamaları rakibin üstünlüğünü kabul etmelerine yol açıyor. Dün Umut'un verimsizliği ve ev sahibinin iki stoperinin dikkatli oyunu skoru hep heyecan sınırında tuttu. Sadece ilk yarının golden sonraki 10 dakikası ve ikinci yarının bir bölümünde puan için asıldılar ancak oyunun genelinde sonuca ulaşamayacak bir takım görüntüsünden kurtulamadılar. Trabzonspor yavaş yavaş çıkacak basamakları. Güneş'le gelecek istikrar asıl belli bir süre sonra verecektir meyvelerini. Ara kamp bile fark yaratacaktır bu takımda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor