26 Ağustos 2010 | Perşembe

Gurur gecesi

Futbolsever için hatırlatmakta fayda var: Avrupa Ligi için ön eleme oynamak zorunda kalan Trabzonspor, ülkemiz standartlarına göre yüksek bir Avrupa notuna sahip. Anfield Road'a çıkarken Avrupa kupalarında galibiyet sayısı yenilgisi kadar olabilmiş nadir kulüplerimizdendi. Güneş'in dönüşünden sonraki sistematik çabaların onları yeniden Avrupa arenasında söz sahibi yapacağına da inanıyoruz. Turun ilk ayağından beklenti gollü beraberlik, kaybederse de 2-1 gibi bir skordu. Ancak dakikalar ilerleyince anladık ki, Trabzon'un evine taşıyabileceği en iyi sonuç golsüzlüktür. İlk yarının son anında gelen kaza maalesef bunu önledi. Tur şansı epeyce eridi. Aslında Liverpool kurası Trabzonspor için bir hoşluktu. 34 yıl öncesine göndermeler yapmanın nostaljik tadına, aradan geçen zamanda ülkenin ve kurumun kat ettiği mesafenin anlaşılmasının mutluluğu eklenecekti. Eminim ki, Trabzonspor yönetimi şık bir programla bu buluşmanın niteliğini yükseltecek, futbolseverler tribünleri dolduracak, medya da maçın hakkını verecektir. Ancak tur atlamak başka bir şeydir.

Gol için sabırlı olmalı

Trabzonspor'un Avrupa kupaları arşivi incelendiğinde görülür ki, deplasmanda gol atamadığı hiçbir eşleşmede tur atlayan taraf olamamıştır. Bordo-mavililer evindeki maçların ise 2/3'sinde kalesinde en az 1 gol görmüştür. Marka rakiplere karşı sahasında gol yemeden kazandığı 4 maç da (Liverpool, İnter, Barcelona, Aston Villa) 1-0'lık skorla sonuçlanmıştır. O eşleşmelerde de sadece renktaşını, onu da rakip sahada bulduğu golle geçebilmiştir. Fenerbahçe maçı da Trabzon'un tur planı açısından olumsuz bir gösterge oldu. İki fark avantajına rağmen ciddi savunma hataları sergilendi. Oyunun temposu ayarlanamadı, yeterli pas trafiği sağlanamadı. Bu gece, gol ayaklarından çok, daha iyi bir orta saha ve daha sağlam bir savunma gerektiren bir randevu olacak. Trabzon'un asla açık vermeden gol için sabırlı olması, turu uzatmada hatta penaltılarda araması en akılcı strateji olabilir. Ancak sonuç ne olursa olsun 26 Ağustos Trabzonsporlu için gerçek bir gurur gecesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor