14 Kasım 2010 | Pazar

Oynar başlıklı

Trabzonspor büyük iş başardı. Son şampiyonu, bu ligin yenilgisiz takımını, yani Bursaspor'u sezon başında Olimpiyat Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçındaki gibi yine net skorla devirdi. Futbolumuzun göz bebeği iki teknik adamın çarpışmasından yine Şenol Güneş galip çıktı.
Şenol hocanın rakibi daha iyi çözümlediği, düşüşünü gözlediği ortadaydı. Sağlam ise geçen hafta Hagi'nin yaptığını tercih etmeyerek kendi oyununu oynamak istedi.
Yani, Trabzon'un sevdiği tarza, orta sahadan hızlı forvetlere atılacak ani uzun toplara izin verdi. Futbol da futbolluğunu yaptı ve oyun ilk 15'te neredeyse koptu.
Burak'ın ilk golü hazırlayışı, Engin'in Servet'e yaptığını Ömer'e uygulayan Umut'un şık asisti akşamın renkleri, en net görüntü ise Jaja'nın gol vuruşlarıydı.

Çağdaş bir alan markajı

Her şeyin başında orta sahada çağdaş, bir çeşit döner başlıklı alan markajı uygulatan teknik direktör Şenol Güneş ve onun talimatlarını harfiyen yerine getiren öğrencileri skorun altında yatan sırdı.
Burak Yılmaz'ın 22. dakikadaki golünde yan hakem biraz dikkatli veya cesur olabilseydi maç ilk yarım saatte kopardı.
Ceyhun'a da değinelim... Sürekli oynatılmak istendiğinde mutlaka arıza yapan, ancak arada bir 11'e sürüldüğünde daha yararlı olan bir figür.
Bursa deplasmanında en etkin performanslarından birini sergiledi.
Maçın 65-75. dakikaları arası ve son 5 dakika dışında bordo-mavililer oyunu istediği gibi taşıdı. Yine de ilk kez bir ikinci yarıda rakibi fizik olarak ezemedi. Alanzinho ve Yattara beklenen çizginin altında olmasalar, Güneş o kozları da oynayıp farkı açabilirdi, ancak ikisine de güvenemedi; savunma ağırlıklı değişikliklere yöneldi. Oyuna sonra 2 defans oyuncusunun daha eklenmesi de ilginçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor