29 Ocak 2011 | Cumartesi

Bu kez farklı

Bir kere, maçın tadı kaçık. Rakibinin çok gerisinde kalan Fenerbahçe'nin önce teknik adamını kullanarak, sonrasında da bizzat başkanı ile başlattığı ajitasyon süreci maç öncesi havayı lüzumsuz gerdi. Kocaman'ın sarf ettiği cümleler de hadisenin nahoş çeşnisi oldu. Yazık... Güneş takımını kupa maçında saklayıp sadece lige odaklanırken bir seçim yaptı; saygı duyduk. "Kupa mı? Size daha 8 ay önce aldım, hem de yıpranmış bir takımı toparlayarak" dese hakkıdır.
Ortada öyle başkan Şener'in söylediği gibi iki takımlık bir oyuncu havuzu falan da olmadığına göre tek kulvarda yürümeye devam etmesi uygundur. Tamam... Kulvar demişken, Trabzon'un yedeklerine karşı 45 dakika şov yapan Beşiktaş'ın "Üç kulvarda birden yoluna devam eden tek Türk takımı" unvanı da hoş doğrusu. Her ne kadar Kartal'ın ligi zirvede bitirme olasılığı Trabzon'un Türkiye Kupası'nı kazanma şansından bir parça fazla (!) ise de unvan, unvandır, hava havadır. Devam... Bu arada... Güneş'in basına kapadığı idmanları Ali Sami Yen'e alması riskli bir karar değil mi?
Oradan çıkan mal sahibi takım Kadıköy'de son galibiyeti Aralık 1999'da görmüş. Trabzonspor'un Saracoğlu'ndaki son galibiyeti ise Ağustos 1997'de, Yılmaz Vural yönetiminde 3-1.
Bu istatistikten bir bordo-mavi zafer çıkarsa helâl. Hadi bakalım...

Her zamankinden daha iyi
Bir kanalda hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor forması giymiş Bülent Uygun'un sorucevap kaydını izledim, çok hoştu. Sivasspor'daki başarısından söz etti tabii.
O Sivasspor'un müthiş performans gösteren kilit isimleri Mehmet Yıldız, Musa Aydın, Sezer Badur, Abdurrahman Dereli ve İbrahim Dağaşan sonraki 2 sezon tümden döküldüler. "Türbülent" analiz-performans programının bir sonucu mudur acaba? Merak işte...
Sezer
ve Ceyhun'dan orta sahaya üst düzey defansif alternatif gelmeyeceğini söyleyip transfer önerdik; ama başkan ve asbaşkan gerek görmedi. Güneş'in başarısını perçinleyecek bir transfer hamlesi herkesi rahatlatırdı, yapmadılar.
Sonuçları ne mi olacak? Göreceğiz... Trabzonspor eksiklerine rağmen çok iyi takım.
Eski yıllardaki dirençsiz İstanbul konuğu yok artık.
Fener ise bu sezon büyük maç kazanamadı. Kadıköy'ün havası başkadır elbette; ancak bordo-mavililer bu kez her zamankinden daha iyi. "Vur vur girmez" Ankaragücü maçına rağmen yarışın en iyisi yine onlar. İlk üçü ilgilendiren üç ihtimalli bir maç. İyi oynayan kazansın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor