17 Mart 2010 | Çarşamba

Kabarık liste

İhanetlerin bile alkışlandığı bir takımda, büyüyen çatlakları onarmayanlar, şimdi patır patır dökülüyorlar. Sonu felakete uzanan başlangıçlara, "bu da geçer" diye bakanlar, şimdi önlerindeki maçlara bakmakla durumu kurtaramayacaklarını anlamışlardır belki. O yüzden gecikmiş operasyonun padişahlarına, maçın bitiminde haykırdım. "Fenerbahçe'nin sonunu hazırlayanları aklayanlar... Yeni ihanetlere saklasınlar güçlerini."

***
Gençlerbirliği maçında baktım da... Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu bile, Nihat Özdemir'in istediği gibiydi. Fenerbahçeli futbolcuları kartlardan koruma istasyonu şefi. Nihat Özdemir'e bir mail attım. "Sistem hakem borcunu ödedi. Alacaklarınızı biraz da futbolculardan tahsil ediniz." Cevap yok!

***
Daum'un halt ettiği yerde, Fenerbahçe'nin mat olması ilk değildi. Maçın bitiminde, "Herr Daum" diye bağırdım. "Kazdığınız mezar, daha kaç ölü alır içine?" Adamın ruhu ölmüş, kulakları da işine geleni duyuyor. Ne söyleseniz boş. Şampiyonluk kaçkınlarının içinden, en pahalısını kestirdim gözüme. Mehmet Topuz'u... O kadar parayı taş alsa kımıldardı, ama adamın ruhu da ölü, bedeni de. Takımdaki pahalı fosile bağırdım. "Erdem nerede Mehmet? Borcunu ödeme haysiyetini ne yaptın Topuz?" Baktım da, "sonradan kıvırcık" yaptığı saçlar bile kımıldamadı.

***
Ve iç çatışmaların merkez üssü duruyordu kenarda. Aykut Kocaman... Medyada arkasında koruyucuları vardı. Onu saklamaya çalışıyorlardı. Her insanın gözlüğü yoktur ama yüreği vardır. Yürek gözüyle bakanlar için, Aykut Kocaman'ın büyük günahı vardır. Onu da afiş yapıp, taraftarlara postaladım! İster duvarlarına assınlar, isterse "kendilerinden olanı korumak yasasıyla" günahlarına arka çıksınlar.

***
Sonuç olarak... Fenerbahçe'de sahte övgüler korosuna alkış tutanlar, ya gerçekleri sevmeyi öğrenecek. Ya da, yıkıldıkça yeniden inşa edilen padişahlık modeline kulluk edecekler. Tercih onların!

***
Gelelim diğerlerine... Galatasaray'da Keita'nın dağ gibi gidişlerine baktım. Kazanmak duygusu, onun derisinin altına işlemiş. Takımın gol sevinçleri bile görkemli. Onlar final koşusuna tümüyle hazırlar.

***
Beşiktaş'ın ümitsiz vaka halinden, şampiyonluğun iddialı takımı haline gelmesi, şampiyonluğa müsait bir ortam yaratılması kadar, Beşiktaş'ın kendine dönüş yapmasıyla bağlantılı. Takımın eleştirilen futboluna gelince... Bu ülkede hedefi tutturmak her şeyden önemli olduğuna göre... Kötü futbolla gelen bir şampiyonluğun, kimseyi rahatsız edeceğini sanmıyorum.

***
Açıkça söylüyorum, benim gönlüm Bursaspor'dan yana. Bir baskı altında oldukları muhakkak. Kısıtlı bir kadroları var ama inanç her şeyi yener. Büyüklerin bekçilerini de... Öyle düşünüyorum, öyle istiyorum.

***
Diyarbakırspor'un kümede kalması tartışılıyor. Bunun kararını siyaset vermesin. Futbolun yetkili kurulları karar versin. Politika cilasından oldum olası nefret ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor