26 Nisan 2010 | Pazartesi

Fenerbahçe ezber bozdu

Fenerbahçe, bol pozisyon bulduğu Kasımpaşa önünde bir duran top golüyle galibiyete ulaşıp, şampiyonluk yarışında önemli bir engeli aşmayı başardı.
Sarı-lacivertli takımın pozisyon zenginliği yaratmasında beklendiği gibi Kasımpaşa'nın açık futbolunun önemli rol oynadığını söylesek yanlış olmaz.
Yılmaz Vural 4-4-2 dizilişiyle ofansif bir kadro sahaya sürürken, orta alanın göbeğinde Murat Erdoğan-Emre Toraman ikilisi uyumlu bir görüntü vermedi.
Nitekim Fenerbahçe orta alan kontrolünü elinde tutup, göbekten oyunu yönlendirme olanağı buldu.
Fenerbahçe genel olarak oyunun temposunu yükseltmemesine karşın, isabetli ayağa pas düşüncesini uygulayıp, özellikle ilk yarıda savunma arkasında Güiza ve Alex'i topla buluşturdu.
Maçın bu yarıda kopmamasının nedeni Alex ve Güzia'nın son vuruşlardaki sıkıntısıydı.
Güiza ilk yarıda başladığı beceriksizliğe, ikinci yarıda adeta tüy dikti.
Maç boyunca yaptığı en doğru iş, Kasımpaşa'nın bir atağını kesmekti desek, Güiza'nın performansı ile ilgili net bilgi vermiş oluruz.
Tabii burada Daum'un da yanıt vermesi gereken bir soru var; "Yanında Semih ve Gökhan oturan bir teknik adam nasıl olur da Güiza'yı oyundan almak için 88. dakikayı bekler." Daum demişken devam edelim... Oyunun ikinci yarısında Fenerbahçe sağ kanadını Mehmet Topuz'la etkili kullanırken, neden Topuz'u oyundan aldı onu da anlamak güç.
Tekrar maça dönersek...
İkinci yarıda savunma yapmak istememesine karşın, sahada savunmasına yaslanan bir Kasımpaşa vardı.
Bunda ev sahibi ekibin yorulmasının payı büyüktü. Bu noktada Yılmaz Vural değişikliklerde geç kaldı.
Bunun sonucu Fenerbahçe ofansif zenginlik yarattı. Bu yarıda 4-5 net pozisyonla oynayan Fenerbahçe'nin maçı duran toptan gelen Bekir'in golüyle kazanması çarpıcı bir ironiydi.
Sonuç olarak Fenerbahçe futbol kalitesi yüksek olmayan bir maçta, 8-9 önemli pozisyon bulup, sadece birinden yararlanarak, sancılı bir günden başı önde ayrıldı.
Fenerbahçe savunmasının bir iki hızlı hücum dışında net pozisyon vermemesi, sarı-lacivertli takımın son haftalardaki görüntüsünün bir yansımasıydı.
Fenerbahçe Kasımpaşa karşısında bol pozisyonla ezber bozarken, az gol atan takım görüntüsünü yine bozamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor