29 Nisan 2010 | Perşembe

Talihsiz sözler

Gönüllerin şampiyonu sözü bana hiçbir zaman sıcak gelmedi. Bir takıma bu unvanı verip, sonra tarihin tozlu sayfaları arasına göndermek, gönlünü başka bir güzele kaptırmaktan farklı bir durum değil... Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'ndan çıkarken bunları düşünüyordum ki Bursaspor'u kimsenin böyle etiketlemediğine tanık oldum. Bunun yerine şöyle söyleniyordu: "Bursaspor futboluyla liderliği sonuna kadar hak ediyor." Bu, öncekine göre daha gerçekçi yaklaşım. Bursaspor, bir bakıma yıldızlar topluluğu olarak algıladığımız G.Saray'ı 60 mumluk ampul gibi bir o yana, bir bu yana çevirdi ama ışığı göreceği golü atamadı. Neden? Bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum. Birincisi hiçbir Bursasporlu'nun Zapotocny'nin "Bizi şampiyon yapmazlar" sözüne itibar etmesini kabul etmiyorum. Büyük başarılar için, büyük düşünmek lazım. Bursaspor'u bu noktaya getiren şeyin bu olduğunu unutmak, Ertuğrul Sağlam'ın verdiği emeğe haksızlık olur. Sağlam bu maçtan sonra ne dedi: "Sadece avantaj yitirdik, sezon sonunda şampiyon olacağız." İşte gerçek liderlik...

Önünü daha net görüyor
Gelelim suskun golcü Sercan'a... Genç yıldızın iyi bir sezon geçirmediği gerçeğiyle yüzleşmesi şart. Geçen sezonu 11 golle tamamlayan Sercan'ın savunma oyuncusu Ömer Erdoğan 6 gol atarken, 4 golde kalması ara sıra aynaya bakmasını gerektiriyor. Sercan kendine şunu sormalı: "Bir büyük takımda olsaydım, 4 gol atan Sercan hâlâ 11'de olabilir miydi?" Fenerbahçe'de yerden yere vurulan, gönderilmesi gündemde olan Güiza'nın ligde 9 golü olduğunu, bu sezon toplamda 16 gol attığını hatırlatırsak ne demek istediğimiz daha net anlaşılır. Ayrıca Sercan'ın, "Gol yollarında heyecanlanıyorum" sözü son derece talihsizdir. Umarım seçilmeden kullanılan bir cümledir. Bir forvetin en sakin olacağı yer, gol noktalarıdır. Bunu yapamayan santrfor, nasıl yıldız sınıfına dâhil olur anlamak zor. Durumu genel olarak özetlemeye çalışırsak Bursaspor, şampiyonluk yolunda bu kez dikiz aynasına bakmıyor ama önünde neler olduğunu daha net gözlemliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor