14 Mart 2011 | Pazartesi

Kumdan kale

Saracoğlu'nda öncelikle gol yememeyi düşünen Konyaspor, suyun yerle bir ettiği kumdan kaleler gibiydi. Fenerbahçe ne zaman hızlı ve önde baskı yapsa top kapıp, pozisyon yarattı.
Konyaspor'un, hücuma çıkarken kaptırdığı bu toplar çok sayıda gole dönüşmediyse bunda Niang ve Stoch ikilisinin son vuruşlardaki beceriksizliğinin payı büyüktü. Maçın bu seyrinde Emre'nin payı büyüktü. Galatasaray maçı öncesi sakatlanarak oyundan çıkan Emre, son haftalardaki en üretken maçlarından birini oynadı.
Top kazanma ve derin pas üretme konusunda müthiş bir performans ortaya koyan Emre'ye katılan bir diğer oyuncu sağda Gökhan Gönül'dü...

Topuz'un enerjisi müthiş
Niang gecenin çalışkan ismiydi ama çok pas hatası yaptı ve erken yoruldu. Aykut Kocaman'ın Niang-Semih değişikliği bu açıdan doğruydu ve neticesini de verdi. Stoch ve Niang'ın kaçırdığı türden pozisyonu ilk yakaladığında gole çevirdi.
Fenerbahçe'de genel tabloya bakıldığında dikkat çekici noktalar aynıydı...
Yine önde baskı yapıp, tempoyu yükseltti.
Bundan önemlisi topun olduğu her yerde verdikleri mücadeleydi.
Burada Mehmet Topuz'u ayrı bir yere yazmak doğru olur.
Müthiş bir enerjiyle mücadele ediyor ve Alex'in defansif açıklarını kapatıyor.
Tek eksiği ofansif girişimlerde üretken olmaması...
Özetle Fenerbahçe, Konyaspor'un sıkıntılı durumundan iyi yararlanıp, kazanmayı bildi.
Maçın neticesinin 2-0 olduğuna bakıp yorum yapanlar aldanabilir, bence oyunun ve pozisyonların karşılığı tam olarak tabelaya yansımadı. Sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor