20 Haziran 2011 | Pazartesi

Bir fotoğrafın itirafı

Bazen bir fotoğraf, sayfalar dolusu yazıyla anlatılması güç işleri başarır… Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında buluşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını koyan Mehmet Ali Aydınlar'ın tokalaşması işte bu türden bir görüntüydü. Aziz Yıldırım'ın yüzündeki ifade en basitinden mutsuzluğun fotoğrafıydı. Peki, neydi Yıldırım'ı bu kadar mutsuz eden durum? Gelin bu nedenlerin altına birer çizgi koyalım. Hiç kuşku yok ki ilk unsur, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın adayı olarak futbol kamuoyuna lanse edilen İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın ikinci planda kalmasıydı. Başka bir bakış açısıyla Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Gaziantepspor'un üzerinde anlaşma sağladığı aday, Yıldırım'ın adayını gölgede bırakmıştı. İşin bir başka çarpıcı tarafı bu adayın Fenerbahçe kongre üyesi ve sarı-lacivertlilerin sponsoru olmasıydı. Başkan Aziz Yıldırım'ın, kendisini, ordusu içinden vurulmuş bir general gibi hissetmesi kaçınılmaz bir sonuçtu. Ezeli rakipler Aziz Yıldırım'ı kelimenin tam anlatımıyla içerden vurmuştu.

Yıldırım'ı rahatsız eder
O mutsuz, kızgın ve kırgın yüz ifadesinde bu tablonun yansıması kesinlikle vardı. Hepsi bu değil tabii… Bu gelişme zaferden zafere koşan Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nın sponsorunu kaybetmesine de neden oldu. Çünkü federasyon başkanı, doğal olarak üzerinde bulunan sarı-lacivert formayı çıkarmak zorunda kalacaktı. Ve bir unsur daha var ki işte onun yaratacağı ortam, Aziz Yıldırım'ı sürekli rahatsız edecek türden. Çünkü neresinden bakılırsa bakılsın, tescilli bir Fenerbahçeli, Federasyon Başkanı oluyor. Bizim Aydınlar'ın tarafsızlığından kuşkumuz olmaz ama ligin çetrefilli dönemlerinde yapılacak her hatada Fenerbahçe ile ilgili alınan her kararda bu formanın kamuoyunun vitrinine konulacağı da bir gerçek… İşte o zaman ne olacak? Fenerbahçe kazanırsa Mehmet Ali Aydınlar'ın desteği gündeme gelecek. Kaybettiğinde Aziz Yıldırım'ın başarısızlığı… Ne dersiniz, bu gelişmeler Yıldırım'ı mutsuz etmeye yetmez mi?
Bekleyip göreceğiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor