11 Haziran 2011 | Cumartesi

Baroni gitti, Tuncay gelsin

Sezon bitti, takımlar harıl harıl transfer çalışmasına başladı. Hedefleri ve eksikleri iyi belirleyip, hamleleri doğru yapmak lazım… Sezonu şampiyon tamamlayan sarı-lacivertli ekip, yeni sezonda üç kulvarda mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası... Üstüne bir de Süper Kupa var… Bu, Fenerbahçe'nin 50 civarında maç yapması anlamına geliyor. Bu nedenle kadro yapısı alternatifli ve zengin tutulmalı. Özellikle kaliteli yerli oyuncu sayısı çok önemli… Fenerbahçe'nin savunmaya takviye olarak aldığı Orhan Şam ve Serdar Kesimal transferleri bu açıdan bakıldığında doğru. Ayrıca orta alanda zenginlik katması düşünülen Sezer Öztürk'ün transfer edilmesi de şart… Tabii adı zaman zaman gidecekler listesinde geçen Caner Erkin, Bekir İrtegün, Gökay İravul ve Semih Şentürk'ün de kesinlikle kadroda tutulması gerekiyor.

Güiza, Bilica gönderilmeli
Hatta bununla yetinilmeyip, Tuncay Şanlı'nın yeniden yuvaya dönüşüne olanak sağlanmalı diye düşünüyorum. Bu durumda yerli oyuncu da gerekli zenginlik ve alternatifler oluşturulacaktır.
Gelelim yabancı transferinde son duruma… Kestirmeden yazmam gerekirse, Fenerbahçe'nin Güiza, Bilica ve Baroni'yle yollarını derhal ayırması gerekiyor. Bunların yerine orta alanda oyunu iki yönlü oynayabilen bir yabancı ile sağ kanata işlerlik kazandıracak oyuncu alınması şart. Orada Mehmet Topuz var diyenlere, (bütün iyi niyetine karşın) Topuz'un ofansif katkısının istatistiklerine bakılmasını öneririm.
Sonuç olarak Fenerbahçe şu ana kadar hamleler yaptı ama üç hedefe uygun transferleri gerçekleştiremedi. Ancak transfer döneminin başında olduğumuza göre, kesin sonuç için biraz
daha beklemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor