21 Mart 2011 | Pazartesi

Alex'in itirafı!

Yıllardır Alex'i tutkulu bir şekilde sevenlere anlatmaya çalıştığımız konu hakkında en çarpıcı sözleri bizzat Alex'in ağzından duyduk.
Ne diyor Alex; "Eski tarz 10 numaralar için başarı zor." Ben bunu yıllardır yazıyorum.
Yoksa Alex'in yeteneklerine söyleyeceğim söz olamaz.
Ne diyor Alex; "Teknik adamlar rakibi marke edecek güçlü oyun kurucuları tercih ediyor." Bu sözlerin altına imza atarım.
Ben yazdım, söyledim olmadı ama Alex'in bu sözleri umarım bazılarının aklını başına getirir.
Alex bu açıklamaları suya yazılan bir söylem olarak ortaya koymuyor.
İki yıl uzattığı sözleşmesinin ardından oynadığı maçlara bakıldığında eylemleri ile söylemlerini destekler bir görüntü veriyor.

Emre sistemin kilit adamı
İşte son Galatasaray maçı… İkili mücadeleye girdi, rakibi kovaladı, pozisyon alarak arkadaşlarının savunma yapmasına destek oldu.
İşin ofansif yanında zaten bir sıkıntı yok.
Attığı ve attırdığı gol öldürücü darbelerdi.
Alex özelinden genele gidersek, Fenerbahçe kazanmasına karşın Galatasaray karşısında iyi görüntü vermedi. Ancak rakibine kıyasla ne yaptığını bilen bir fotoğrafı vardı. Fenerbahçe, ekonomik ve efektif oyundan, disiplinden ve takım bilincinden ödün vermedi.
Tabii sorunları da yazalım.
Emre olmayınca Fenerbahçe'nin önde baskı ve isabetli pas yüzdesi olumsuz etkileniyor. Yani Emre sistemin kilit oyuncusu… Kocaman'ın prensi Özer ise kesinlikle bir kanat oyuncusu değil. Stoch girene kadar Fenerbahçe'nin kanat etkinliğinin olmaması bunun kanıtı.
Bir de bu kadar yana oynayan bir oyuncu için "Geleceğin Yıldızı" yaftası kullanmak, bana fazla iyimserlik olarak görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor